Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Kültür-Sanat Sinema En iyi bilimkurgu komedileri - İşte en iyi bilimkurgu komedi filmleri!
        • 1

          Geleceğe Dönüş 1985 (Back to the Future)

          Yönetmen: Robert Zemeckis

          Popüler kültürde zaman yolculuğu deyince akla gelen ilk filmlerden.

        • 2

          Marty McFly, çılgın bilimadamının icat ettiği zaman makinesiyle yanlışlıkla 1980’lerden 1955’e gider, annesiyle babasının gençlikleriyle karşılaşır.

        • 3

          Geleceğin değişmemesi için onları tanıştırmak ve birbirlerine âşık etmek için elinden geleni yapar. Bu, hiç de kolay değildir... Zaman yolculuğu fikrini, heyecanlı bir macera ve aile hikâyesiyle birleştiren bir klasik.

        • 4

          200 Yıl Sonra 1973 (Sleeper)
          Yönetmen: Woody Allen

          Miles Monroe, isteği dışında zorla uyutulur. Uyandığında ABD’yi bir diktatörün yönettiği bir polis devleti olarak bulur. Miles’ı uyandıran isyancılar, iktidarı devirmek için onun yardımını isterler; çünkü biyometrik kimliği bilinmeyen tek kişi Miles Monroe’dur. Özünde bir modern çağ eleştirisi olan bu distopya öyküsü, Amerikalı yönetmen Woody Allen’ın ellerinde, çok hafif ve eğlenceli bir komediye dönüşüyor.

        • 5

          Çılgın Marslılar 1996 (Mars Attacks!)
          Yönetmen: Tim Burton

          Uzaylıların dünyayı işgalini henüz hiç kimse bu kadar komik ve eğlenceli bir şekilde anlatabilmiş değil... Küçük yeşil Marslılar korkunç olmaktan ziyade çirkin ve iticiler. Öyle vicdansız ve merhametsizler ki, işgali zevk ve huşu içinde gerçekleştiriyor, “insanlık”tan hiç anlamıyorlar...

        • 6

          Tim Burton’ın 1950’li yılların ucuz bilimkurgu geleneğini yeniden biçimlendirdiği film, Hollywood klişeleriyle dalga geçmeyi de ihmal etmiyor.

        • 7

          4.Siyah Giyen Adamlar 1997 (Men in Black)
          Yönetmen: Barry Sonnenfeld

          K (Tommy Lee Jones), ekibe yeni katılan J (Will Smiht) ile birlikte, gezegenimizde yaşayan yüzlerce uzaylı türünü kontrol altında tutan gizli bir devlet biriminde çalışır.

        • 8

          Uzaylılar, mülteci ve göçmenleri andırırlar. Tek farkları, hafıza silme teknolojisi nedeniyle insanların uzaylılardan habersiz olmasıdır.... Hollywood’un, mizahı özgür bıraktığı nadir büyük bütçeli aksiyon filmlerinden biri. Özellikle yaratıklar çok eğlenceli.

        • 9

          Otostopçunun Galaksi Rehberi 2005 (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy)
          Yönetmen: Garth Jennings

          Douglas Adams’ın radyo programı olarak başlayan, sahne gösterisi, roman ve resimli roman formatlarında süren çalışmaları, bilimkurguyla mizahın en iyi buluşmalarından biridir.

        • 10

          Film, yunusların dünyayı terk ettiği müzikal bir sahneyle başlar; Arthur Dent’in evini yıkmaya çalışan buldozerin altına yatması ve uzaylıların işgaliyle sürer. Gerisi uzayda geçen acaip ve çılgın bir maceradır.

        • 11

          Dünyanın Sonu 2013 (The World’s End)
          Yönetmen: Edgar Wright

          Simon Pegg ile Edgar Wright, “Shaun of the Dead”de zombi filmleri, “Hot Fuzz”da ise polisiye türünün klişeleriyle ince ince dalga geçseler de öyküleri hep sağlamdır.

        • 12

          “Dünyanın Sonu” bir grup arkadaş gelenek haline getirdikleri, farklı publarda süren bir alkol maratonu sırasında dünyanın insan kılığına giren androidler tarafından işgal edildiğini fark ediyor. Bir arkadaş grubunun iç meseleleriyle bilimkurgunun buluşması...

        • 13

          Galaksi Savaşçıları 1999 (Galaxy Quest)
          Yönetmen: Dean Parisot

          “Star Trek” benzeri bir TV dizisinin yıldızları, kendilerini gerçek bir uzay macerası içinde bulur. Diziyi gerçek sanan uzaylı bir ırk, onları kurtarıcı olarak görür. “Kahramanlarımız”, sadece onları değil, kendilerini de kurtarmak için sürüngen canavarlara karşı mücadele eder... Uzay operası türünün klişeleriyle dalga geçen ve Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman, Tony Shalhoub gibi oyuncularıyla öne çıkan matrak bir film.

        • 14

          Uzaylıların Şafağı 2011 (Attack the Block)
          Yönetmen: Joe Cornish

          Ayı - kurt karışımı, fosforlu dişlere sahip yaratıklar, uzaydan Londra’ya düşmeye başlar. Herkesin kendi derdinde olduğu bir akşamdır. Gençlerden kurulu apartman çetesi, genç bir kadının yolunu keser ve gördükleri ilk yaratığı öldürür... Canavarlar gökten yağmur misali yağarken banliyö çocukları sonuna kadar direnmeye kararlıdır... Sadece mizahı değil gerilim ve korkuyu da içeren film, uzaylı istilası türünün sağlam bir örneği.

        • 15

          Repo Man 1984
          Yönetmen: Alex Cox

          “Repo Man” taksitlerini ödeyemeyenlerin otomobillerine el koyan kişiye takılan ad. İşsizlikten bunalan Otto, hiç istemediği halde onlardan biri oluyor. Öykünün merkezinde bir otomobilin bagajında yaşayan ve kapağını açanları buharlaştıran gizemli bir varlık var. Bir noktadan sonra herkes o otomobilin peşine düşüyor. Ajanlar, genç punk’lar ve tabii ki Otto’yla iş arkadaşları... Klişeleri bir yana bırakan, ince bir mizah duygusuyla çekilmiş sinik bir kara mizah örneği.

        • 16

          Idiocracy 2006
          Yönetmen: Mike Judge

          Çok gizli bir ordu deneyi için seçilen Joe Bauers, yıllar sonra uyanır. Geldiği çağda ortalama bir zekâya sahip olan Joe’nun, girdiği test sonucunda yaşayan en zeki insan olduğu anlaşılır.

        • 17

          Aklı başında insanların soyu tükenmiştir. Joe, artık ABD’nin kurtarıcısıdır. Ama aklın değer ifade etmediği bir dünyayı kurtarmak kolay değildir. Gösterime girdiğinde pek ilgi görmemişti ama şimdi geleceği en iyi tahmin eden filmlerden biri olarak gösteriliyor.

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa