Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul Emirgan'daki o merdivenler can aldı! Katil kim?

        Geçen hafta boyunca İstanbul Sarıyer’de, Emirgan sahilinin içler acısı halini gündeme taşımıştım. İBB tarafından yüzme alanı ilan edilmemiş olmasına rağmen Sarıyer Belediyesi’nin denize girilmesi için merdiven yapmasıyla sahilin plaja döndüğünü, yürüme yolunun zapt edildiğini, gece-gündüz gürültü kirliliğinin çığrından çıktığını yazmıştım.

        Emirgan'da önlem yok, cankurtaran yok
        Haberi Görüntüle

        Çevre sakinlerine kabus yaşatan bu manzaraların yanında can alıcı bir sorun daha olduğunu, hiçbir önlemin, can kurtaranın olmadığı sahilde, ölümcül akıntıda denize girenlerin boğulabileceğini, üstelik bu merdivenlerden sadece Emirgan’da değil Tarabya ve Kireçburnu’nda olduğunu dile getirmiştim.

        Ne yazık ki bunları yazdıktan daha bir hafta bile geçmeden korktuğum oldu. Önceki gece, Tarabya’da denize giren 35 yaşındaki Serkan Özker akıntıya kapıldı. Onu kurtarmak isteyen bir kişi daha akıntıya kapıldı. Serkan Özker’i kurtarmaya çalışan kişi kurtarıldı ama Özker boğuldu.

        Kireçburnu ve Yeniköy'de de aynı kaos
        Haberi Görüntüle

        Gece Boğaz’da denize girip can veren Serkan Özker’in babası Şeref Özker’le konuştum. 35 yaşındaki Serkan Özker, salı gecesi saat 01.00 sularında arkadaşlarıyla Tarabya sahiline gidip denize girmiş. Bir süre sonra da akıntıya kapılmış ve kurtarılmamış. Baba Şeref Özker, oğlunun yüzme bildiğini ancak akıntıda yüzemediğini anlattı. Serkan Özker’in 7 yaşında bir kızı olduğunu söyleyen baba Şeref Özker, "Ben yandım, başkasının canı yanmasın. O merdivenler olmasaydı çocuğum boğulmayacaktı" diye feryat etti.

        Şimdi soruyorum... Serkan’ın ölümünden kim sorumlu? İnatla o merdivenleri kaldırmayan Sarıyer Belediyesi mi, "Merdivenler kaldırılacak" sözünü vermesine rağmen bu ölümcül sorunu çözmeyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi mi? Kim? Bu ölümün hesabını kim verecek?

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa