Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları Ayder Yaylası, kar kalınlığının 50 santimetreye ulaşmasıyla ziyaretçilerin akınına uğruyor. - Turizm Haberleri

        Doğu Karadeniz'in önemli turizm merkezlerinden olan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Ayder Yaylası, kar kalınlığının 50 santimetreye ulaşmasıyla ziyaretçilerin akınına uğruyor.

        Çamlıhemşin ilçesinde yer alan ve yörenin turizmde öne çıkan merkezlerinden Kaçkar Dağları eteklerindeki Ayder Yaylası, kışın karın keyfini çıkarmak isteyenlerin uğrak yeri oluyor. Kar kalınlığının yaklaşık 50 santimetreye ulaştığı yaylada, dalları karla kaplı çam ağaçları ve tepeler ziyaretçilere ayrı bir güzellik sunuyor. Yaylada ahşap oteller ile eski yayla evleri, karla kaplı ormanlarla bütünleşerek muhteşem görüntü oluşturuyor. Otellerdeki doluluk oranı okulların yarı yıl tatiline girmesiyle yüzde 100'e yaklaşmış durumda.

        "HELİSKİ" HEYECANI 15 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK

        Helikopterli kayak sporu heliskinin Türkiye'deki merkezi haline gelen 3937 metre yükseklikteki Kaçkar Dağları'nda, heliski bu yıl ilgili bakanlığa başvuruların geç yapılması nedeniyle şubat ayında başlayacak. Bölgede 2005 yılından itibaren sürdürülen heliski faaliyetleri, başvuruda bulunan bir Türk havacılık şirketi tarafından 15 Şubat-15 Mart arasında gerçekleştirilecek.

        Kayakçıların helikopterle dağların zirvesine çıkıp atlayarak kaydığı bir spor türü olan ve dünyada sınırlı bölgelerde yapılan heliski, Türkiye'de sadece Kaçkar Dağları'nın Ayder Yaylası ve İkizdere Vadisi ile Artvin'in Yusufeli ilçesindeki milli park alanlarında yapılıyor. Kaçkarlar, Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi nedeniyle sporcuların bu bölgeyi tercihinde etkili oluyor.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa