Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Türkiye'nin en büyüğü GALERİ - Turizm Haberleri

        Antalya'nın İbradı ilçesine bağlı Ürünlü köyü yakınlarındaki dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise bilinen en büyük yer altı gölüne sahip Altınbeşik Mağarası'na ulaşımı sağlayan yolun yapım çalışmaları tamamlandı.

        ''Altınbeşik Mağarası Milli Parkı'' adıyla bölgenin önemli turizm merkezlerinden biri olan 2 bin metre uzunluğundaki mağarayı ziyaret etmek isteyenler, yolun yeniden düzenlenerek asfaltlanmasından sonra daha rahat ulaşabiliyorlar. Bu arada yol güzergahında seyahat edenler, Manavgat Çayı'nın geçtiği derin vadinin sunduğu güzellikler de keşfetme imkanı buluyor.

        GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        İbradı ilçesine 7, Ürünlü köyüne 4 kilometre uzaklıktaki Altınbeşik Mağarası, doğada milyonlarca yıllık değişim sürecinin izlerini günümüze taşıyor. Mağara içindeki sarkıt ve dikitler görülmeye değer manzaralar sunarken, 40 metrenin üzerindeki yüksekliği ile beyaz renkli kalın travertenler, mağaranın görsel açıdan bir diğer güzel bölümünü oluşturuyor.

        -DOĞA HARİKASI-

        Bölgede incelemelerde bulunan Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcılarından Mustafa Akıncıoğlu da, Altınbeşik Mağarası'nın inanılmaz güzellikte bir doğa harikası olduğunu belirtti ve herkesin burayı görmesi gerektiğini söyledi.

        Altınbeşik Mağarası'nın çok güzel bir doğal yapıya sahip olduğunu vurgulayan Akıncıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buraya ulaşım sağlayan yolun tamamlanmış olmasının sevindirici olduğunu kaydederek, şu bilgileri verdi:

        ''Geçmiş senelerde burada yürüyüş yolları yerli ve yabancı turistlerin gelmesine imkan vermiyordu. Yağmurlu havalarda ulaşım güçlükle sağlanıyordu. Şimdi ulaşım sorunu giderildi. Buraların güzelliğini görmek isteyenleri davet ediyorum. Bu muazzam güzellikteki doğa ile bütünleşmeyi ve doğa harikasını görmelerini öneriyorum. Zihinlerini bu güzellikle paylaşmayı, yaşamayı tavsiye ediyorum. Herkesin bu güzelliği görmesini öneriyorum. Buraya gelen bütün misafirlerin bir de yaban hayatıyla haşır neşir olmalarını, Manavgat Çayı ile kırmızı benekli alabalıklarıyla, yaban keçisiyle buradaki o güzellikleri herkesle paylaşmayı tavsiye ediyorum.''

        Altınbeşik Mağarası Milli Parkı görevlilerinden Mehmet Üzümcü de, yolun yapılmasından sonra turizm sezonunun kapanmış olmasına rağmen bölgeye gelen ziyaretçilerde artış görülmeye başlandığını belirtti.

        Üzümcü, ''Altınbeşik Mağarası'nın yolu oldukça kötüydü. İl Özel İdaresi tarafından bu yıl yolumuz yapılarak asfaltlandı. Yol iyi olmadığı için daha önce mağaraya ilgi yoktu. Yol yapıldıktan sonra mağaraya gelen ziyaretçi sayısı artmaya başladı'' dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa