Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Sumitomo Rubber Industries Türkiye'de 40 milyar yen yatırımla otomotiv lastiği üreterek Avrupa ve Ortadoğu'ya ihraç edecek - Otomobil Haberleri

        Japonya'nın en büyük ekonomi gazetesi Nikkei'de yer alan habere göre, Japon şirket Çankırı'da otomotiv ve diğer lastikleri üretecek fabrika kuracak.

        2013 yılında başlayacak inşaatın 2014-15 gibi tamamlanması planlanırken, yatırım tutarının yaklaşık 500 milyon dolar (40 milyar yen) olacağı kaydedildi.

        Şirket, büyüyen Türkiye pazarının yanı sıra çevresindeki gelişmekte olan ülkeler ve Avrupa'ya satışları da gündemine alırken, yatırım, Sumitomo Rubber'ın Türkiye'de ilk üretimi olacak. Şu an Avrupa ve Orta Doğu;ya yönelik olarak çoğunlukla Japonya;dan ithalat yapılıyor.

        Habere göre, Türkiye'den çıkacak ürünlerle, değerli Japon yeninin getirdiği olumsuz etkiden sıyrılıp, lojistik olarak da verimliliğini arttıracak. Türkiye'deki yatırım için yerel bir şirketle ortaklaşa şirket kurulması planlanıyor.

        Yatırımda teşviklerden de yararlanılması düşünülürken, yıllık üretim miktarı henüz açıklanmadı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa