Volkswagen dizel skandalı soruşturmasındaki bulguları paylaşmayı reddetti
Volkswagen, yatırımcılar tarafından dizel emisyonu skandalına yönelik önemli bir soruşturmanın sonuçlarını yayınlaması isteğini reddederek, yasal nedenlerden dolayı bunu yapamayacağını söyledi
ABONE OLYatırım danışmanlık firması Hermes EOS Salı günü yaptığı bir açıklamada, ABD'li hukuk firması Jones Day tarafından yapılan bir incelemenin sonuçlarının açıklanmasının, Volkswagen'in (VW) şimdiye kadar yaşadığı en büyük şirket krizini arkasında bırakabileceğini belirtti.
VW Başkanı Hans Dieter Poetsch, şirketin hissedarlarıyla yaptığı yıllık toplantıda, "Jones Day tarafından hazırlanan yazılı bir sonuç raporu yok ve olmayacak" dedi. Yaklaşık 3,000 hissedarın katıldığı toplantıda konuşan Poetsch, "VW'nin böyle bir raporu yasal nedenlerden dolayı açıklayamayacağı konusunda anlayışınızı bekliyorum" dedi.