Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Apple fiyat kırdı iPhone 3G 199 $ - Makro Ekonomi Haberleri

        APPLE düzenlendiği Worldwide Developers Conference 2008 etkinliğinde, ilk jenerasyon iPhone’dan tam bir yıl sonra ikinci jenerasyon olarak tanımlanan iPhone 3G modelini duyurdu.

        1. jenerasyon iPhone’a göre ‘2 kat daha hızlı, yarı yarıya daha ucuz’ sloganı ile tanımlanan iPhone 3G, 199 dolarlık fiyatıyla ilk versiyonunun defterini kapattı. Multi-touch özelliği devam eden yeni nesil iPhone geliştirilmiş 3G yetenekleriyle dikkat çekiyor. GPS teknolojisi sayesinde en yakın uyduları seçerek ilgili konumun daha çabuk saptanmasına olanak tanıyan iPhone 3G, ayrıca GPS ve WiFi noktalarından gelen sinyalleri de daha hassas pozisyon bilgisi edinmek için kullanabiliyor.

        11 TEMMUZ’DA PİYASADA

        IPHONE 3G dahili Lityum-İyon pil kullanıyor. 3G ağları üzerinden 5 saat, 2G ağları üzerinden ise 10 saate kadar konuşma süresine, 300 saat bekleme süresine sahip. 8GB ve 16GB olarak iki kapasiteyle çıkan iPhone 3G’de Norveççe’den Çince’ye kadar dil seçenekleri arasında ne yazık ki Türkçe bulunmuyor. iPhone 3G, YouTube destekli. 8GB’lık iPhone 11 Temmuz’da iki yıllık kontrat ile 199 dolara, 16GB’lık 299 dolara satılacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa