Yunanistan'a nota
7 Aralık'tan bu yana meydana gelen 25 ihlale uyarı yapıldı...
Yunanistan'a ait sahil güvenlik botları ile balıkçı teknelerinin Türk karasularını ihlal ettiğine ilişkin tespitleri Genelkurmay Başkanlığı yaptı. 7 Aralık'tan bugüne kadar meydana gelen ihlal sayısı 25'i aştı.
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan nezdinde gerekli girişimlerin yapılmasını isteyen Genelkurmay Başkanlığı bu arada bölgedeki tespit çalışmalarını yoğunlaştırdı. Genelkurmay'la koordineli olarak harekete geçen Dışişleri Bakanlığı ise Yunanistan'ı yazılı notalarla uyarmaya başladı.
Yunanistan'a birden fazla nota verildiğini, bunların kiminin yazılı kiminin de sözlü olduğunu belirten diplomatik kaynaklar, bu notaların 'hemen' sonuç vermesinden umutsuz. Çünkü Kardak Kayalıkları çevresindeki çipuranın yoğunluğu neredeyse ocak ayına kadar sürüyor!