Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Yerel seçim öncesi estetik harekatı! - İş-Yaşam Haberleri

        Meltem ERSOY - HABERTÜRK

        İflas etmiş Baymak'ta mühendis olarak çalışırken şirketi alıp pazar lideri yapan, ardından da yabancılara satan adam olarak tanınan Murat Akdoğan'ın hikâyesi de en az kariyeri kadar ilginç. Öğretmen babasının verdiği emeği dikkate alarak kendisine verdiği "Yetiştirme yurtlarındaki çocuklar için mutlaka bir iş yapacağım" sözünü hayata geçiren Akdoğan, sağlık sektöründe ilerliyor. Amacı, bu çocukların büyüyünce çalışacağı hastaneler ve bir sağlık üniversitesi kurmak.

        Bir yandan bu projesi için çalışan Akdoğan, diğer yandan da estetik alanında bir dünya markası olma hedefini koymuş.

        İşte Akdoğan'ın anlattıkları: Baymak'tan sonra hastane yatırımına başladınız, ardından Esthetica'lar geldi. Önceliğiniz bu sektör mü?

        - Önce sağlık diyoruz, bir biz sağlık grubuyuz. Bunun üzerine güzelliği monte ediyoruz, Esthetica'larla. Güzel insanlar daha çabuk iş buluyor. Çok güzel erkek ya da kadın olup da çok uzun süre işsiz kalan bir tane kişi gösterin bana... Hiçbir şey olmasa dizide oynar!

        Üçüncüsü daha çok para kazanıyorlar. Politikacılar seçimlerden önce hemen gelirler buraya. Biz buna kariyer estetiği diyoruz. Ne demek kariyer estetiği? Adam ya da kadın kariyerinde rekabet içerisinde, savaşacak. Bakın mesela Başbakan'ın bir avantajı var dış görünümünden dolayı, karizmatik algılanıyor.

        Bunun bir etkisi yok diyebilir misiniz insanların algısında?

        -Cem Uzan yakışıklı diye yüz binlerce oy aldı.

        KARİYER ESTETİĞİNDE ERKEKLER ÖNDE

        Yerel seçimlerden önce kapınızı çalan oluyor mu? Olmaz olur mu! Fizik, rekabet içerisinde bir avantajdır. Seçimlerden önce en çok tercih edilen yağ aldırma ve saç ektirmedir. Kel ve göbekli olmamak için!

        İş dünyasından talep oluyor mu?

        - Var tabii. Düşünün, 60 yaşına gelmiş bir CEO'sunuz. Alttan canavar gibi gençler geliyor, 2, 3 dil bilen, masterlı doktoralı canavar gibi gençler geliyor. İş dünyası rekabet dünyasıdır. Siz ne kadar başarılı olursanız olun genç ve enerjik gözükmek zorundasınız.

        Kadınlarda mı erkeklerde mi daha çok kariyer estetiği oluyor?

        - Erkekler daha çok yaptırıyor. Kariyer estetiği toplam estetiğin yaklaşık yüzde 30-40’ını oluşturuyor.

        DİKKAT DİKKAT...

        ‘Benzinciye 12 taksitle burun ameliyatı yaptık’

        Akdoğan ile röportajımıza, İstinye Park Esthetica'nın Kaya Peker ile beraber ortağı Berkan Demiralp de eşlik etti. Akdoğan, ”Güzellik herkesin ihtiyacı” deyip şu örneği veriyor: “Geçenlerde benzin istasyonunda çalışan biri geldi. 'Sevdiğim kız beğenmiyor, burun ameliyatı olmak istiyorum,' dedi. 12 taksitle ameliyat oldu.”

        KATARLILAR HASTAYKEN ORTAĞIMIZ OLDULAR

        Niye Katar'ı seçtiniz?

        -Katar'dan gelen misafirlerimiz oldu. ‘Bu hastaneyi bizim oraya da taşımak istiyoruz’ dediler. Hastayken ortak oldular.

        ‘PARA KAZANMAK KOLAY ZOR OLAN HAYIR İŞİYMİŞ’

        Sağlık sektörüne nasıl girdiniz? Hiç aklımda yoktu bu işler. Ben sadece devletin himayesi altındaki yetiştirme yurtlarındaki çocuklara nasıl iş sağlayabilirim diye düşündüm. En iyi eğitimin sağlık eğitimi olduğunu gördüm. Fakat şunu söyleyebilirim, para kazanmak kolay, zor olan hayır işi yapmakmış. Bürokrasi zorluyor. Ama yine de devlet için çalışmaya devam edeceğim, çünkü ben devlete borçluyum. Bu devlet beni hiç para almadan senelerce okuttu, daha ne yapsın?

        ‘BAYMAK’TA HİSSELERİ YÜZDE 40 UCUZA SATTIM’

        Baymak’ın satış fiyatında hayal kırıklığı yaşadınız mı? Satış opsiyonu kullandığım için değerinin yüzde 40 altına verdim neredeyse. Ben ilkokul öğretmeni çocuğuyum, lisede ayakkabımın altı delikti. Daha fazlasını ne yapayım zaten? Kolay bir karar değildi ama hiç pişmanlık duymadım. Benim hedeflerim var.

        ‘İlk başta şaşkın ördek gibi kaldık’

        Sağlık sektörüyle aşinalığınız var mıydı?

        - Yok. Hatta tam başladık, sene 2008, bir karar çıkardı Sağlık Bakanlığı, ruhsatları durduruyorum dedi, bir bakıyorsunuz etrafa herkes hastane açmış hemen öncesinde vesaire, sizin hiç haberiniz olmamış, bir bakıyorsunuz açıkta kalmışsınız. Kimse bana söylemedi, bir gecede karar çıktı. Biz böyle şaşkın ördek gibi kaldık. Oyunun kuralları bir gecede değişti. Yani bu süreçte biz sektörü ve işleri öğrenmenin maliyetini yaşadık.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa