Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün, Üretim Reform Paketi'ni açıklarken sanayicilerin elektrik tüketimlerinde TRT'ye ödedikleri payın kaldırılacağını söylemişti. Söz konusu gelişme 2015 itibarıyla TRT payı için 344,2 milyon lira ödeyen sanayicileri sevindirdi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir yaptığı açıklamada, devletin bugüne kadar kendi maliyetlerinin bir kısmını sanayicinin üzerine yıktığını dile getirdi. Özdebir, şunları kaydetti:

"Daha önce TRT payının, bu kurumun yurt dışındaki soydaşlarımıza yönelik yayınlarının maliyetlerini karşılamak amacıyla alındığı açıklanıyordu. Şimdi bu kaynak şans oyunları gelirlerinden sağlanacak. TRT payı sanayicilerin maliyetlerini yükselten bir unsurdu ve rekabet koşullarımızı olumsuz etkiliyordu. Yüzde 2'lik TRT payının kaldırılmasından ziyade devletin sanayiciye bakış açısının değişmesi anlamında köklü bir değişiklik algıladım. Bundan da çok mutlu oldum"

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ