Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Arslan, yaptığı açıklamada, devam eden ve planlanan projeler sayesinde Türkiye'nin doğudan batıya, kuzeyden güneye demiryolu ağlarıyla örüldüğüne işaret ederek, Türkiye'nin YHT işletmeciliğinde dünyada 8. ülke olduğunu söyledi.

Ankara-İstanbul yüksek hızlı demiryolu hattının Marmaray ile bütünleşerek Avrupa'dan Asya'ya kesintisiz ulaşımın sağlanması için çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Proje kapsamında yolcular şu anda Ankara'dan Pendik'e kadar gidebiliyor. Pendik-Ayrılıkçeşme hattında inşaat çalışması devam ediyor. Kazlıçeşme-Halkalı arasında yine mevcut banliyö hattında iyileştirme çalışması yapılıyor, henüz bitmedi. Orada biraz geciktik, zira yüklenicilerden kaynaklı sıkıntılar yaşadık ve sözleşmeleri feshetmek zorunda kaldık. Şu an işler hızlandı. 2018 yılında Pendik ile Ayrılıkçeşme arasındaki banliyö hattını tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. 3 hatta çıkarıyoruz. 2 hattını Marmaray'ın devamındaki metrolar kullanacak, 1 hattını anahat yüksek hızlı trenler kullanacak. Her iki yakada da 2018'de Ankara'dan kalkan bir YHT, Pendik sonrası devam ederek Haydarpaşa Garı'na gidebileceği gibi kesintisiz Marmaray'ın hattını kullanarak Avrupa Yakası'na geçebilecek."

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ