Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

ABD Ticaret Bakanlığı Uluslararası Ticaret İdaresi, Türkiyeve Güney Kore'den yapılan dikişli hat boru ithalatı için anti-dampingvergisi ve Türkiye'den yapılan dikişli boru ithalatı için telafiedici vergi soruşturmalarını tamamladığını bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre ABD Ticaret Bakanlığı, Güney Kore veTürkiye'den dikili hat boru ithalatının ABD'de yüzde 2,53-6,19 ileyüzde 6,66-22,95 oranında damping marjları ile satıldığını belirledi.

Bakanlık ayrıca Türkiye'den dikişli hat boru ithalatınınyüzde 1,31-152,20 oranında telafi edici destekleme aldığı tespitinde bulundu.

Bakanlık anti-damping tespiti çerçevesinde Türkiye'den Borusanİstikbal Ticaret ve Borusan Mannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.S'eyüzde 22,95, Cayirova Boru Sanayi ve Ticaret A.S./Yucel BoruIthalat-Ihracat ve Pazarlama A.S. ile Toscelik Profil ve SacEndustrisi A.S./Tosyali Dis Ticaret A.S.'ye yüzde 22,95 ve yüzde 6,66oranında nihai anti-damping vergisi uygulanmasına karar verdi.Türkiye'den diğer üreticilere/ihracatçılara ise yüzode 7,10 nihaianti-damping vergisi uygulanacak.

Türkiye'den ithalat için telafi edici vergi soruşturmasında daTosyali Dis Ticaret A.S.'ye nihali olarak yüzde 1,31,. BorusanMannesmann Boru Sanayi ve Ticaret A.S.'ye yüzde 152,29, diğer tümüretici/ihracatçılara yüzde 1,31 oranında sübvansiyon oranıuygulanmasına karar verildi.

2014 yılında Güney Kore ve Türkiye'den ABD'ye dikişli hat boruithalatı 543,6 ve 94,7 milyon dolar oldu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ