Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Altın Altın fiyatları ne kadar oldu? 26.02.2016 - Altın Haberleri

        HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

        Küresel piyasalara yönelik endişeler nedeniyle hafta boyuncayükselen altın fiyatları sakin başladığı bugünün ikinci yarısında yeniden yükselişe geçti. 115 lirayı gören gram altın piyasaların kapandığı saatlerde117 liraya kadar dayandı.

        İŞTE ALTIN FİYATLARI

        ÖĞLENDEN ÖNCE 115 LİRAYA İNMİŞTİ

        Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününde yüzde 0,3 azalışla 115,72 lirayı gördü.Küresel piyasalarda artan risk iştahı altına talebi azaltırken, ons fiyatı yüzde 0,2 düşüşle 1.230 dolara geriledi.

        Yurt içinde, ons fiyatındaki düşüş eğilimi ve dolar kurundaki gerilemenin etkisiyle azalan altının gram fiyatı, 115,72 liraya kadar indi.

        Dolar/TL'nin 2,9226'yı gördükten sonra 2,93 seviyelerinde dengelenmesiyle kayıplarının bir kısmını telafi eden altının gram fiyatı, şu dakikalarda 115,90 lira seviyelerinden işlem görüyor.

        1.255 DOLAR DİRENCİ GÜNDEME GELEBİLİR

        Analistler, altının onsunda 1.235 dolar seviyesinin kısa ve orta vadeli teknik görünüm açısından önemli direnç olduğunu, bu seviyenin üzerinde kapanışların gerçekleştirilmesi durumunda 1.255 dolar direncinin gündeme gelebileceğini dile getiriyor. Bugün ABD'de 2015 yılı 4. çeyrek büyüme ve ocak ayı kişisel gelirler verisinin izleneceğini aktaran analistler, yurt içinde ise kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in, akşam saatlerinde açıklanması beklenen Türkiye değerlendirmesinin takip edileceğini belirtiyor.

        Kapalıçarşı'da şu dakikalarda çeyrek altın 191 liradan, Cumhuriyet altını ise 776 liradan satılıyor.

        'ALTINDA YENİ REKORLAR YOLDA'

        Altın fiyatlarında son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Destek Menkul Değerler Araştırma Müdür Yardımcısı Adnan Çekcen, altında kısa sürede yeni rekorların görülebileceğini kaydetti.

        Çekcen, “2015 yılının yatırım bazında en çok değer kaybedeni olarak izlenen sarı metal, 2016 yılına hızlı başladı. Yılbaşından bu yana yüzde 16 oranında yükselen altında bu hafta bir düzeltme olup olmayacağı merak ediliyordu. Finansal piyasalarda hangi ürün olursa olsun, sert bir ralli sonrası geri çekilmenin de aynı sertlikte olması beklenir. Fakat sarı metal ara ara gevşese de 1220 üzerinde kalmayı başardı. Yani bu geri çekilme altın için bir dinlenme hareketi olabilir.” dedi.

        DÜNYANIN EN BÜYÜK ALTIN FONUNDAKİ ARTIŞA DİKKAT

        Çekcen dünyanın en büyük altın fonu olan SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları artışına dikkat çekerek bu durumun da fiyatların artacağı öngörüsünü desteklediğini kaydetti. Çekceni. Global altın fiyatlarının seyri açısından bu büyük fonun varlıklarının miktarsal durumu çoğu zaman kritik bir gösterge niteliği taşıyor. SPDR Gold Trust'ın Ocak 2016 yılındaki altın varlıkları 650 tonun üzerinde açıklanmıştı. Geldiğimiz noktada ise fonun altın varlıklarının yaklaşık %17 oranında arttığını görüyoruz. Resmi internet sitesinde açıklanan rakama göre şu an (Şubat 2016) fon içinde bulunan altın varlıkları 760 tonu aşmış durumda.” diye konuştu.

        PETROL FİYATLARI HAFİF AŞAĞIDA

        Brent ham petrolün varil fiyatı 18 sent değer kaybıyla 35.11 dolardan işlem görürken, ABD ham petrolünün varil fiyatı da 5 sent düşerek 33.02 dolar oldu.

        Ham petrol fiyatları petrol üreticilerinin üretimi azaltmak için yaptığı toplantının işlemcileri yeterince çaba gösterildiğine dair ikna etmemesinin ardından bugün düştü. Brent ham petrolün varil fiyatı 18 sent değer kaybıyla 35.11 dolardan işlem görürken, ABD ham petrolünün varil fiyatı da 5 sent düşerek 33.02 dolar oldu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa