Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi: Sınav sonuçları sorgulama ekranı!| e-Okul 2018

        e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi bu günlerde öğrenciler ve veliler tarafından ilgi görüyor. 1. kanaat döneminin ortalarına gelindiği şu günlerde öğrenciler, e-Okul aracılığıyla not bilgilerini ve devamsızlık bilgilerini sorguluyor. İşte e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, Not bilgisi ve devamsızlık bilgisi sorgulama ekranı!

        E OKUL VBS GİRİŞ EKRANI - E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

        e-OKUL VBS GİRİŞ EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        E OKUL YENİ GİRİŞ EKRANI!

        E Okul MEBBİS giriş ekranı için tıklayınız E Okul'a E Devlet üzerinden ulaşmak için tıklayınız

        E-OKUL’DA YENİ SİSTEM

        e okul VBS girişi güncellendi yeni giriş yeri MEBBİS üzerinden yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğrenicilere kolaylık sağlamak amacıyla eğitimi ilgilendiren bütün siteleri aynı başlık altında topladı. Milyonlarca öğrenci bundan sonra https://mebbis.meb.gov.tr/ adresini kullanacak. e-Okul sistemine öğrencinin T.C kimlik ve okul numaraları ile kolayca giriş yapabilirsiniz. Aynı şey, sistemin belirlediği güvenlik kod ile birlikte Veli Bilgilendir Sistemi için de geçerlidir. Bu sistem içerisinde yer alan ”Not Bilgisi” başlığı altında, çocuğunuzun siteye yüklenmiş tüm notlarını görüp inceleyebilirsiniz. Yazılı ve sözlü sınav notları yanı sıra, performans ve proje ödevlerinden aldığı notlar da yine burada görünecektir.

        BAKAN SELÇUK, E-OKUL'U DÜNYAYA SATMAK İSTİYORUZ

        REKLAM

        Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın düzenlediği programa konuk olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarını köşesine taşıdı. Alçı yazısında, "Bakan Selçuk, yemekte bu sistemin çok iyi bir veri tabanı olduğunu ve e-Okul’u dünyaya satmak istediklerini açıkladı" ifadelerini kullandı.

        2007’de kullanıma açılan okul yönetim bilgi sistemi yazılımı olane-Okulgiderek genişliyor. Artık öğrencilerin devamsızlığı ve sınav sonuçları bile bu sistem üzerinden sorgulanabiliyor.

        Bakan Selçuk, yemekte bu sistemin çok iyi bir veri tabanı olduğunu ve e-Okul’u dünyaya satmak istediklerini açıkladı. Şimdilik veri tabanları birbirini okumuyormuş, bununla ilgili çalışmalar tamamlandığında düğmeye basılacakmış.

        Türkiye’den eğitim alanında böyle bir kaynağı ihraç etmek çok gurur verici olur…

        12 EYLÜL'DEN BERİ İLK KEZ

        Eğitimimizin en büyük sorunu öğretmen kalitesi. 12 Eylül’den beri öğretmen yetiştirme ile ilgili hiçbir çalışma yapılmamış. Ancak çarşamba akşamı bununla ilgili de güzel bir haber aldım. Şimdi YÖK ile bir protokol hazırlanıyormuş. Eğitim fakülteleri yeniden inşa edilecek. Hedef bütün öğretmenlerin lisansüstü eğitime kavuşması. Bunun için pilot bazı eğitim fakültelerinde 2 yıllık bir çalışma öngörülüyor. Daha sonra da genele yayılacak.

        ÇOCUKLARI SINAVLARA KURBAN VERİYORUZ

        Bakan Ziya Selçuk Türkiye’nin en büyük sorununun sınavlar olduğunu düşünüyor. Konuşmasında da "Çocuklarımızı odalarından çıkmadan sınavlara çalışmaya zorluyoruz. Onları kurban ediyoruz. Çocukluklarını çalıyoruz" dedi ve bunun sebebinin okullar arası eşitsizlik olduğunu hatırlattı. Kıta Avrupasında okullar arası fark yüzde 10. Bizde ise yüzde 60!

        İki tür farktan bahsediliyor: Fiziksel fark ve başarı farkı. Başarı farkını kapatmak daha kolay, diyor Bakan. Formülü de belli: de öğretmenlere yatırım yapmak, onları geliştirmek.

        Fiziksel farkı kapatmak için ise gereken daha çok maddi kaynak. "Para olursa fark kapanır".

        Haberi Hazırlayan: Ümit Gündoğdu
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa