Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Aranıyor!

        Ukrayna'da meclisinde yapılan oylama sonucu yetkileri alınan eski Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç hakkında yakalama emri çıkarıldı.

        Olay hakkında açıklama yapan İçişleri Bakanı Arsen Avakov hayatını kaybeden sivillerle ilgili soruşturma başlattıklarını ve Yanukoviç'in de sivillerin ölümüne neden olduğu gerekçesiyle arandığını ifade etti.

        Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU), dün Rusya'nın donanmasının bulunduğu Sivastopol şehrinde sabaha kadar Yanukoviç'i aradığı bildirildi. 21 Şubat'ta Yanukoviç, Kiev'den helikopter ile Harkiv'de çalışma ziyaretinde bulunmak üzere ayrılmıştı. 22 Şubat'ı, Harkiv'deki devlet konuk evinde geçiren ve etkinliklere katılmayan Yanukoviç, burada bir televizyona açıklamada bulunmuş daha sonra helikopter ile memleketi Donetsk'e geçmişti.

        Donetsk'te, Yanukoviç'in özel korumalarıyla birlikte helikopterden, 'Falcon' tipi özel bir uçağa geçerek yurtdışına kaçmak istediği, fakat sınır muhafızlarının çıkışına izin vermediği iddia edildi. Yanukoviç'in daha sonra Donetsk'teki devlet konuk evinden gece saatlerinde ayrılıp polis refakati olmadan araçlarla Kırım'a geçtiği kaydedildi.

        23 Şubat Pazar günü Kırım'a gelen Yanukoviç'in devlet konuk evi tesislerine uğramadığı, Belbek ile Balakva yakınındaki özel konutunda kaldığı ifade edildi.

        Kırım bölge yetkilileri, Yanukoviç'in her türlü iletişim kanalını kapatarak bilinmeyen bir yöne gittiğini söylüyor. Yanukoviç'in Sivastopol'da olabileceği tahmin ediliyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa