Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer İtalya'da yolsuzluk operasyonu

        İtalya'nın L'Aquila kentinde 2009 yılında meydana gelen 6,3'lük depremin ardından yeni konutların ihalesinde rüşvet ve yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle polis tarafından operasyon düzenlendi.

        Ülkenin coğrafi olarak ortasında bulunan L'Aquila kentinde, 6 Nisan 2009'da meydana gelen ve 309 kişinin yaşamını yitirdiği depremin ardından yapılan deprem konutları ihalesinde rüşvet, fesat karıştırma, zimmete para geçirme gibi suçlamalar nedeniyle polis bugün bir operasyon gerçekleştirdi.

        "Do ut Des" adı verilen operasyonda, 8 kişinin soruşturulduğu bunlardan 4'ünün ev hapsine alındığı bildirildi. Polisin açıklamasında, depremin gerçekleştiği 2009 yılından 2011'e kadar olan sürede yapılan ihaleleri kazanmak için kamu görevlilerine 500 bin avro rüşvet verildiği ifade edildi.

        Operasyon kapsamında adı geçen ve soruşturulan belediye başkan yardımcısı ve dönemin kentsel dönüşüm alanındaki belediye sorumlusu Roberto Riga, masum olduğunu savunarak belediye başkanı ve yönetim nezdinde bir şüpheye yer vermemek için görevinden ayrıldığını duyurdu.

        Belediye Başkan Yardımcısı Riga'nın istifasını yeterli bulmayan bir grup kent sakini, belediye başkanının da istifa etmesini isteyerek belediye önünde oturma eylemi yaptı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa