Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Halid Abdurrahman el-Zamel yaptığı yeni bir açıklamayla eski görevine döndüğünü açıkladı | Dış Haberler

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Bu güne dek Suriye ordusundan pek çok subayın muhalif saflara geçtiği yönünde haberler basında yer aldı. Ancak bu kez tersi bir durum yaşandı ve özgür Suriye Ordusu saflarından kopuş yaşandı. Bir süre önce Suriye rejimindeki görevlerinden ayrıldığını ve Özgür Suriye Ordusu'na katıldığını duyuran Yarbay Halid Abdurrahman el-Zamel yaptığı yeni bir açıklamayla eski görevine döndüğünü açıkladı.

        El Kuds el Arabi'nin haberine göre, 4 muhalif subayla birlikte basın açıklaması yapan yapan El Zalem, "silahlı muhalefeti reddettiğmizi ve Suriye krizinin silahlarla çözülemeyeceğini duyuruyoruz" şeklinde konuştu.

        Yarbay el Zalem, muhalif saflara geçtikten sonra, Özgür Suriye Ordusu'nun ülkenin güneyinde oluşturduğu askeri konseyin başına geçirilmişti.

        "AJANLARDAN BİRİYDİ"

        Bu açıklama üzerine Özgür Suriye Ordusu da, "Zamel'in muhaliflerin içine sokulmuş ajanlardan biri olduğunu ve bazı ajanların deşifre olmasıyla birlikte Esad tarafına geri dönmek zorunda kaldıklarını" ileri sürdü.

        ÖLÜ SAYISI 118'E YÜKSELDİ

        Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Suriye ordusunun çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik operasyonlarında ölü sayısının 118'e yükseldiğini duyurdu.

        SNHR, Halep'te 30, Şam'ın banliyölerinde 27, İdlip'te 19, Humus'ta 13, Deyru'z Zor ve Dera'da 9'ar, Hama'da 6, Kuneytera'da 3 ve Lazkiye'de 2 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 118'e çıktığını bildirdi.

        Esed birliklerinin, Halep'in Sahur, Besatin Başa, Miydan, Klus, Bab Hadid bölgeleri ile Mera, Kaptan Cebel ve Deyr Haffar beldelerini savaş uçaklarıyla, tanklarla vurduğu belirtildi.

        Yerel aktivistler, Başkent Şam'ın Tadamun, Duma, Haresta banliyöleri ile Zabadani, Artuz ve Katana beldelerinin ağır silahlarla vurulduğunu, çok sayıda evin yıkıldığını, şehrin Kabun bölgesinde güvenlik güçlerinin iş makineleriyle çok sayıda muhalifin evini yıktığını aktardı.

        Başkentin Cobar ve Kabun bölgesinde ÖSO ile Esed birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığına değinen aktivistler, Kabun banliyösünün ''harabe'' haline geldiğini vurguladı.

        Aktivistler, Humus'un Sultaniye semtinde iki ordu arasında çatışmaların yaşandığına ve ordunun sözkonusu bölgeyi top ve tank ateşine tutması sonucunda bazı evlerin yıkıldığını ve evlerin enkazında insanların olduğunu aktararak kentin Rastan, Telbise ve Telkeleğ ilçelerinin helikopterlerce bombalandığına işaret etti.

        Halep'teki Tevhit Tugayı, kenti ele geçirmek için şehirdeki tüm tugaylarla işbirliği yaptığını açıklarken, Suriye resmi ajansı SANA'da, güvenlik güçlerinin Halep'te bazı bölgeleri silahlı gruplardan temizleyerek bölgede güvenliği sağladığını duyurdu.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa