Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Osetya kan gölü! | Dış Haberler

        Rusya'nın Kuzey Osetya Cumhuriyeti'nde bir pazar yerinde meydana gelen terör saldırısında ilk belirlemelere göre 15 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 133 kişi de yaralandı. Saldırıda 30-40 kilogram TNT gücünde patlayıcı madde kullanıldığı belirtiliyor. Kuzey Osetya İçişleri Bakanlığı patlamada 15 kişinin öldüğünü doğrularken, yaralı sayısının 130'U geçtiğini doğruladı.

        Terör saldırısı Kuzey Osetya'nın başkenti Vladikavkaz'da şehir merkezinde bulunan pazar yerinde meydana geldi. Pazarın yanına park etmiş bir araba sabah saatlerinde patladı. Zanayev sokağında yaşanan terör saldırısında arabanın bomba yüklü araç olduğu da tespit edildi.

        Kuzey Osetya Sağlık Bakanlığı, ilk açıklamada beş kişinin öldüğünü ve 50 vatandaşın da yaralandığını belirtti. Ama yetkililer ölen ve yaralı sayısının artabileceğini ifade ediyor. Olay yerine gelen Rus güvenlik güçleri ve bomba uzmanlar saldırıda kullanılan bombanın 30-40 kilogram TNT gücünde olduğunu belirtiyor. Bir yetkili, "Patlama fazla kuvvetli idi: Yakın binalardaki camlar bile kırıldı." dedi.

        Saldırı yerine gelen Kuzey Osetya Cumhurbaşkanı Taymuraz Mamsurov da burada yaptığı kısa açıklamada, "Henüz net bir bilgi yok. Olay yerinde inceleme yapıyoruz." diye konuştu.

        Olayla ilgili inceleme başlatılırken, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Kuzey Kafkasya Kremlin Temsilcisi aleksander Hloponin'i bölgeye gönderdi. Olağanüstü Hal Bakanlığı'na ait özel bir uçak yaralılar için Moskova'dan bölgeye hareket etti.

        İKİNCİ PATLAMA İHBARI

        Rusya güvenlik güçleri bölgede ikinci bir saldırı olmasından endişe ederken, insanlar pazar yerinden tahliye edilmeye çalışılıyor. Polis bomba yüklü ikinci bir araç olabileceği endişesi ile aramalarını yoğunlaştırdı.

        İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kimliği belirsiz bir kişi Eğitim Baknlığı'nı arayarak başkent Vladikavkaz'da eğitim kurumlarından birine saldırı yapacağını duyurdu. Şu anda Vladikavkaz'da okul ve ana okulları tahliye ediliyor.

        Kuzey Kafkasya'nın Kuzey Osetya Cumhuriyeti'nde en son terör saldırısı 17 Ağustos'ta İnguşetya ile sınır polis kontrol noktasında meydana gelmişti. Bu intihar saldırısında üç güvenlik görevlisi hayatını kaybederken, üç polis de yaralanmıştı.

        CHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa