Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Putin KGB ajanı gibi | Dış Haberler

        ÖLÜM TEHDİDİ

        Öte yandan yetkililer, KGB'nin halefi konumundaki FSB'nin British Council'in Rus çalışanlarına da sayısız tehditte bulunduğunu açıkladılar. Bu tehditler arasında yetkililerin yaşlı akrabalarının sağlık durumlarının sorgulanması, ev hayvanlarının kazaya kurban gideceği şeklindeki uyarılar yer alıyor.

        RUSYA BEDELİNİ ÖDEYECEK

        Öte yandan İngiliz Dışişleri Bakanı David Miliband konuyla ilgili yaptığı açıklamada İngiltere'nin Rusya'ya kısasa kısas mantığı ile yaklaşmayacağını ancak Rusya'nın başka şekilde bunun bedelini ağır ödeyeceğini söyledi. İngiliz diplomatların önceki gün Avrupalı ve ABD'li müttefikleriyle Rusya'ya karşı alınacak önlemler dizisini görüştükleri belirtildi. İngiltere ceza olarak Rusya'nın Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü üyeliğini frenleyecek. Bu organisazyona üye olmakla Rusya, Avrupa'da sağlam bir enerji yatırımı yapma imkanı bulu-yor.

        Yeni bir Litvinenko krizi daha

        İngiltere, Litvinenko'nun ölümünden sorumlu tuttuğu eski KGB ajanı Lugovoy'un iade edilmesini istiyor. Giderek artan gerilimde British Council 2. Litvinenko krizi olarak nitelendiriliyor

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa