Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Putin: ABD'nin Şam'a saldırı hazırlığında olduğunu duydum

        Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD'nin Şam'ın güneyine saldırı hazırlığında olduğunu duyduğunu söyledi.

        Devlet Başkanı Putin, İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile Rusya'nın başkenti Moskova'daki Kremlin Sarayı'nda görüştü.

        Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Putin, Esed rejiminin Han Şeyhun'daki kimyasal silah saldırısını "provokasyon" olarak nitelendirerek, kapsamlı araştırılması için Birleşmiş Milletlere (BM) çağrıda bulunacaklarını söyledi.

        ABD'den Suriye'ye yönelik yeni saldırılar bekleyip beklemediğine dair soruya Putin şöyle yanıt verdi:

        "Şam'ın güneyi de dahil Suriye'nin diğer bölgelerinde zehirli maddeler kullanıp, Suriye'yi kimyasal silah kullandığına dair suçlamak amacıyla benzer provokasyonlar için hazırlık yapıldığına dair istihbarat aldık."

        REKLAM

        Putin, "Lahey'deki BM kuruluşuna ve uluslararası topluma, kimyasal madde kullanımının araştırılması ve buna bağlı olarak bir karar verilmesi çağrısında bulunacağız." dedi.

        ABD'nin Suriye'de rejime ait hava üssünü vurmasının 2003'teki Irak'ın işgalini anımsattığını belirten Putin, "Avrupalı ülkelerin Amerikan seçimleri dönemindeki tutumunu biliyorsunuz. Böylelikle ilişkileri düzeltmek için iyi bir platform oluştu. ABD ile olumlu iş birliğine geçilmesi ve Amerikan iç siyasetinde kullanılmak için makul bir olay." ifadelerini kullandı.

        Öte yandan Putin, Batı'dan Rusya'nın Suriye'deki rolüne yönelik eleştirileri tolere edeceklerini fakat zaman içinde bunun yumuşayacağını umduğunu söyledi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa