Bozdağ'dan ABD'ye: Gülen iade edilmezse...
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi konusunda Washington'da girişimlerde bulundu
ABONE OLAdalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Şimdiye kadar bir iade sürecini görüşmek üzere hiçbir zaman Türkiye'den bir adalet bakanı ABD'ye gelmedi. Zannediyorum, ABD Adalet Bakanı da bir iade görüşmesi için bakan ağırlamamıştır. Bu, Türkiye'nin iade sürecine verdiği önemi gösteriyor." dedi.
Adalet Bakanı Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in iade süreciyle ilgili olarak ABD'li mevkidaşı Loretta Lynch ile görüşmek üzere gerçekleştirdiği ABD ziyaretinin son gününde, AA'ya Washington ziyaretini değerlendirdi.
ABD Adalet Bakanı Lynch ile ilk kez bir iade sürecini yüz yüze görüştüğünü vurgulayan Bozdağ, "Türkiye olarak bugüne kadar Avrupa da dahil yurt dışından pek çok kişinin iadesini ve geçici tutuklanmasını talep ettik. Ancak şimdiye kadar bir iade sürecini görüşmek üzere hiçbir zaman Türkiye'den bir adalet bakanı ABD'ye gelmedi. Zannediyorum, ABD Adalet Bakanı da bir iade görüşmesi için bakan ağırlamamıştır. Bu, Türkiye'nin iade sürecine verdiği önemi gösteriyor." ifadelerini kullandı.