ABD'den Suriye açıklaması
"ABD'nin hedefi Suriye'de federal devlet kurulması değil.Rusya da bunların hepsini kabul etti ve bunların hepsi Suriye'yi mezhep ayrımı gözetmeden bir bütün olarak kabul ediyor"
ABONE OLABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından ülkede şiddetin azalmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, muhaliflerin bulunduğu bölgelere hava saldırıları yapıldığı yönündeki haberleri ciddiyetle takip ettiklerini söyledi.
Kirby, günlük basın toplantısında, Suriye’de çatışmaların sonlandırılması anlaşması hakkındaki soruları yanıtladı. Kirby, “Çatışmaların sonlandırılması anlaşması, özellikle Şam’ın güneyinde ve çevresinde memnuniyet verici bir şekilde şiddetin azalmasını sağladı ancak şiddet haberleri geliyor ve biz bunları son derece ciddiye alıyoruz” dedi.