Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ve partner ülkelerin orduları IŞİD'i hedef alan operasyonları kapsamında 21-24 Kasım'da Suriye'de 9, Irak'ta da 15 hava saldırısı düzenledi.

Suriye'de Kobani yakınlarındaki 7 hava saldırısında IŞİD'e ait 3 muharebe mevzisi ile iki toplanma alanı imha edilirken, diğer bir toplanma alanı hasara uğratıldı, 4 muharebe mevzisi kullanılamaz hale getirildi. Rakka'da da 2 hava saldırısında örgüte karargah binası hedef alındı.

Irak'ta Musul yakınlarındaki 5 hava saldırısında IŞİD'in 1 kontrol noktası, 3 Humvee tipi araç, 1 büyük, 2 taktiksel IŞİD birliği ve 1 ağır silah imha edildi. El-Asad civarındaki 2 hava saldırısında 1 havan topu mevzisi, 1 topçu silahı, 1 araç ve 1 taktiksel birlik yok edildi, IŞİD'in kullandığı 1 bina ile 1 araç hasara uğratıldı.

Bağdat yakınlarındaki 2 hava saldırısında IŞİD'in kullandığı 1 bina, 3 araç, 1 Humvee tipi araç ve biri patlayıcı cihaz yerleştiren 2 taktiksel birlik imha edildi. Ramadi yakınlarındaki 2 hava saldırısında 2 IŞİD aracı yok edilirken, Telafer yakınlarında da 1 havan topu mevzisi kullanılamaz hale getirildi. Felluce ve Hit civarında da IŞİD'e ait çeşitli hedefler vuruldu.

AA

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ