Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Enflasyondaki sert düşüş doları 5.14'e indirdi - Döviz Haberleri

        Tüketici fiyatları Kasım'da beklenenden daha fazla düştü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Kasım ayında TÜFE yüzde 1.44 düştü. Beklenti düşüşün yüzde 0.6 olacağı yönündeydi. Verinin ardından dolar 5.1473 TL'ye kadar geriledi ancak kalıcı olamayarak 5.2158 seviyesine çıktı. Dolar/TL yeni haftanın ilk iş gününe 5.1764 lira seviyesinde başlamıştı.

        Kur Ağustos ortasında test ettiği 7.24 TL'den 5.13'e kadar gerilemiş, Kasım ayını 4 ay önceki seviyelerden tamamlamıştı. Dolar/TL geçen hafta ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell'ın açıklamalarıyla kur 5.1350 seviyesine kadar inmişti. Powell'ın açıklamaları sonrasında Fed'in faiz artırımlarında hız keseceği ve 2019'da bir kez faiz artıracağı beklentisi öne çıkmış, bu durum gelişmekte olan ülkelerin para birimlerine olumlu yansımıştı.

        REKLAM

        TİCARET SAVAŞINA 3 AY ARA

        Hafta sonunda Arjantin'de yapılan G-20 zirvesinde ABD-Çin ticaret savaşına 3 ay ara verilmesi de kurları olumlu etkileyen bir diğer gelişme. ABD ve Çin, 90 gün boyunca yeni gümrük vergisigetirmemek için anlaştı.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa