Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır’da Temmuz ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34, OcakTemmuz döneminde ise yüzde 10 oranında azaldı.

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Diyarbakır’da Temmuz ayında konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34 oranında azalarak bin 964’e geriledi. İpotekli satışlar yüzde 5, diğer satışlar ise yüzde 43 oranında düştü. OcakTemmuz aylarını kapsayan dönemde ise konut satışları bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 10 azalarak 9 bin 958’e geriledi. İpotekli satışlar yüzde 20, diğer satışlar ise yüzde 5 azaldı.

        İkinci el satışlar arttı

        Diyarbakır’da yeni konutların satışları da azaldı. Yeni konut satışı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 82 azalarak 972’e geriledi. OcakTemmuz döneminde ise yüzde 31 oranında azalarak 4 bin 395’e geriledi.

        Öte yandan ikinci el konut satışları ise arttı. Temmuz ayında ikinci el konut satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 oranında artarak 992’ye, Ocak Temmuz döneminde ise yüzde 7 oranında artarak 5 bin 563’e yükseldi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa