Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan David Lynch, hastalığı nedeniyle sinemayı bıraktı - Magazin haberleri
        • 1

          'Mulholland Çıkmazı', 'Fil Adam', 'Mavi Kadife', 'Kayıp Otoban' gibi filmlerin ikonik yönetmeni David Lynch, Amfizem hastalığı nedeniyle evden çıkamadığı için artık film çekemeyeceğini açıkladı.

          78 yaşındaki ABD'li yönetmen, nefes alma güçlüğü çekmesine yol açan akciğer hastalığı nedeniyle bir daha film yönetemeyeceğini söyledi.

        • 2

          Sigara alışkanlığı nedeniyle bu hastalığa yakalandığını söyleyen ünlü yönetmen, "İstemesem de evde kalıyorum. Dışarı çıkamıyorum. Oksijenim bitmeden sadece kısa bir mesafe yürüyebiliyorum" dedi.

        • 3

          "Sigara içmek çok sevdiğim bir şeydi ama sonunda beni bitirdi" diyen David Lynch; "Benim için sanat hayatının bir parçasıydı. Tütün ve onun kokusu, bir şeyleri yakmak, sigara içmek, geri dönmek, arkanıza yaslanmak, bir sigara içmek ve eserinize bakmak veya bir şeyler düşünmek... Bu dünyada onun gibi güzel bir şey yoktu. Ama beni öldürüyor. Bu yüzden bırakmak zorunda kaldım" diye konuştu.

        • 4

          David Lynch'in sağlık sorunlarından önceki en son büyük projesi, 2017'de yeniden çektiği 'Twin Peaks' dizisi oldu. Orijinal dizi, 1990 - 1991 arasında yayınlanmıştı.

        • 5

          2001 yapımı 'Mulholland Çıkmazı', David Lynch'in en ünlü filmlerinden...

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa