Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

UEFA Hakem Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hakem Eğitimi Danışmanı Hugh Dallas, Spor Toto Süper Lig'de kalitenin yüksek olduğunu, buna hakem hatalarını en aza indirerek katkı yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Dünyaca ünlü eski İskoç hakem, Süper Lig'in ilk 6 haftasında hakemlerin performansı, Türkiye'deki Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulaması, Süper Lig hakem atamalarında hayata geçirilen hibrit sistem, saha ile VAR hakemlerinin ayrılması ve Türk futboluyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 3 aydır TFF Hakem Eğitimi Danışmanı olarak görev yaptığını hatırlatan Hugh Dallas, "Türkiye'deki hakemlik standardını genel olarak değerlendirmek çok zor. Ancak ilk 6 haftada gördüğüm kadarıyla ligin kalitesi çok yüksek. Şu ana kadar çok mutluyuz. Elbette mükemmel değiliz ama dünyanın hiçbir yerinde hakemlik mükemmel değildir. Bazı küçük hatalar olabilir ve benim işim Türkiye'de bu hataları en aza indirmeye çalışmak. Elbette hakemler hata yapar ve en iyi hakem en az hata yapan hakemdir." ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ