Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erdoğan'dan son dakika Lozan açıklaması: "Kim neyi nerede vermiş açıklayacağım"

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin il kongresine katılmak üzere gittiği Kocaeli'de halka hitap etti. CHP'den Ege'deki adalara ilişkin yapılan eleştirilere yanıt veren Erdoğan, "Başbakanımız, bakanlarımız ile Ankara'dan diplomasiyi yürütüyoruz. Rusya ile ABD ile dün İngiltere ile Avrupa'nın değişik ülkeleri ile görüşmeleri yapıyoruz. Çünkü biliyorsunuz uluslararası camiaya eğer kendinizi anlatmazsınız, meydanda kazanırsınız, masada kaybedersiniz. Lozan'da öyle olmadı mı? Kılıçdaroğlu'na sorsan Lozan'da kazandığımızı söyler. Ondan sonra da adaların faturasını AK Partiye kesmeye kalkar. Adaları siz verdiniz siz. Sizin partinizin başında olanlar verdi. Tarihi dosyaları hazırlatıyorum ve Lozan da dahil olmak üzere bunların önüne, milletin önüne bu belgelerle anlatacağız. Görecekler kim nerede neyi vermiş. Öyle yalanlarla, dolanlarla bu milleti aldatamazsınız" ifadelerini kullandı.

        Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin mesajlar da veren Erdoğan, şunları söyledi:

        "BEDELİNİ AĞIR ÖDEYECEKSİNİZ"

        Ey teröristler, siz bizim sınırlarımızı mı taciz ediyorsunuz? Ey imansızlar, siz bizim camilerimizi mi bombalıyorsunuz? Namaz kılarken şehit olanların bedelini ağır ödeyeceksiniz. Masum, mağdur, mazlum kardeşlerimizin şehadetinin bedelini ağır ödeyeceksiniz.

        "KİRLİ ÇAMAŞIRLARINIZI ÇIKARACAĞIZ"

        Ana muhalefet terörle beraber cirit atıyor. Onlarla beraber oynuyor. Bir tane cambaz var, ahlaken de maalesef siyasi ahlak itibarıyla adeta sıfırlanmış, kalkıyor ÖSO'ya 'terör örgütü' diyor. Bu ne anlayıştır. Ne terbiyeden muaf bir duruştur. O ÖSO ki şu anda benim Mehmedimle beraber arazide ve şu ana kadar 13 şehidi var. Peki siz kimle berabersiniz? Siz şu anda terör örgütleriyle berabersiniz. Siz PKK ile berabersiniz. Siz PKK ile el ele, kol kola gezenlerle İstanbul yürüyüşünü yapmadınız mı? Benim milletim sizi gayet iyi tanıyor. Sizin kirli çamaşırlarınızı daha meydana çıkaracağız.

        "MİLLET AFRİN'E YÜRÜYOR"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kocaeli İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada da şu mesajları verdi:

        Afrin Operasyonu var ya... Millet aynen 15 temmuz gibi şimdi de Afrin'e yürüyor. Gittim, gördüm. Askerimizi gördüm, subaylarımızı gördüm, Allah'ıma hamdettim. Bu sabah itibarıyla 394 terörist etkisiz hale geldi. Ve 20 şehidimiz var. ÖSO ve Mehmetçik olmak üzere.

        Sınırlarımızı taciz edenler, bu vatana ihanet edenler bedelini ödeyecekler. Bu mücadele kararlı bir mücadele. Fırat Kalkanı'nda ilk örneğini verdik. Şu anda Silahlı Kuvvetlerimiz, Hükümetiz ile el ele bu mücadeleyi yürütüyoruz.

        Rabbimiz, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak bilemezsiniz' buyuruyor. İşte bu müjdeye ulaşırcasına, bu müjdeye kavuşurcasına benim Mehmedim, Mehmetçik'im Afrin'e yürüyor, İdlib'e yürüyecek Allah'ın izniyle."

        (AK Parti Kocaeli Gençlik Kolları üyelerinin 'Reis bizi Afrin'e götür' tezahüratları üzerine) Afrin'in kenar kıyılarına ben gittim. Komutana sordum, 'Ne durumdayız, ihtiyaç var mı?' 'Şimdilik henüz yok' dediler. Olduğu anda beraber gideceğiz.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa