Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Covid1-19 nedeniyle eğlence mekanlarına getirilen yasağı delmenin yolu bulundu!

        Büyük kalabalıkların bir araya geldiği yerler Kovid salgınında en riskli mekanlar malum. Bu nedenle de gece kulüpleri aylardır kapalı. Ancak bu yasağı delmenin bir yolu bulunmuş. Eğlence mekanları kapalı ne var ki teknelerde partiler düzenlemek şu günlerde pek bir moda.

        TURLARA ONLARCA KİŞİ KATILIYOR

        Kiralık tekneler tutuluyor, orkestralar geliyor, büyük kalabalıklar toplanıp Boğaz’a açılıyor. Hatta açık açık ilanlar bile veriliyor, telefonlara SMS’ler gönderiliyor. Örneğin bir davetiye mesajında yat turlarının saatinin değiştiği, denetimler yüzünden saatin 20.00’ye çekildiği yazıyor. Bu yat turlarında onlarca kişi toplanıyor. Sosyal mesafe hak getire tabii… Bir anlamda Boğaz’da korona partisi düzenleniyor.

        REKLAM

        İstanbul Valiliği, Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu konuda atacağı adımları merakla bekliyorum…

        TEKNELERE KORONAVİRÜS DENETİMİ

        Öte yandan DHA'nın haberine göre dün gece İstanbul Valisi Ali Yerikaya'nın talimatı sonrasında Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ekipleri tarafından İstanbul Boğazı'ndaki tekneler koronavirüs tedbirleri karşı denetlendi.

        Fatih'te bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan hareket eden ekipler, İstanbul Boğazı'nda devriye gezerek tekneleri durdurdu. Teknelerdeki personellerin ve yolcuların kurallara uyup uymadığını denetleyen ekipler, kurallara uymayanlara cezai işlem uyguladı. Kontrollü sosyal hayat için denizlerde de maske kullanımı sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uymayanlar hakkında yasal işlem yapıldı. Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından 'Mavi Vatan' olarak adlandırılan denizlerde yapılan denetimlerde 5 teknede 16 yolcuya ve 1 tekne kaptanına cezai işlem uygulandı. 2 tekne seferden alıkonurken 4 tekne hakkında da idari işlem yapıldı.

        "HASSASİYETİMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ"

        Valilikten yapılan yazılı açıklamada "Toplu taşıma araç sürücüleri ve sosyal tesis işletme yöneticilerinin 'Yeni normal' dönemde belirlenen tedbirlere uymaları, öncelikle kendi sağlıkları olmak üzere şehrimiz ve ülkemiz için büyük önem arz ediyor. Denetimlerimizi, insanımızın sağlığı, şehrimiz ve ülkemizin güvenliği için hassasiyetimizi devam ettireceğiz. Hiç kimseye idari veya adli işlem uygulanmasını arzu etmiyoruz. Lütfen kurallara uyalım, uymayanları uyaralım. Birlikte başaracağız" denildi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa