Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

HABERTÜRK SPOR

Fenerbahçe'de teknik direktör Phillip Cocu'nun geleceği tartışılmaya devam ediyor. Son olarak Medipol Başakşehir ile evinde golsüz berabere kalan sarı-lacivertlilerde, yönetimin milli arada Hollandalı teknik adamla ilgili karar vermesi bekleniyor.

Cocu yönetiminde tarihinin en kötü sezon başlangıcını yapan Fenerbahçe, 8. haftayı 8 puanla 15. sırada tamamladı. Kadıköy'de oynadığı son 3 maçı da kazanamayan Fenerbahçe'nin bu sezonki puan kaybı ise 16'ya ulaştı.

Fenerbahçe bu süreçte; Bursaspor ile Konyaspor'u yenerken, Yeni Malatyaspor, Göztepe, Kayserispor ve Rizespor'a mağlup oldu. Sarı-Lacivertliler Beşiktaş ve Başakşehir maçlarından ise sahadan 1 puanla ayrıldı.

Fenerbahçe 8 haftada aldığı 8 puanda tarihinin en kötü istatistiği yaşarken, teknik direktör Phillip Cocu kariyerinde daha kötüsünü de yaşadı.

7 HAFTA 19 PUAN KAYBI

Hollandalı teknik direktör, 2013-2014 sezonunda çalıştırdığı PSV Eindhoven'da daha kötü bir istatistiğe imza atmıştı. Cocu'lu PSV, o dönem Hollanda Eredivisie'nin 10. haftasında Groningen'e 1-0 mağlup olmuş, ardından oynadığı 6 maçta 4 yenilgi, 2 beraberlik almıştı. Toplamda ise 7 haftada 19 puan kaybı yaşamıştı. PSV, bu periyotta evinde oynadığı Vitesse maçında ise 6-2'lik ağır bir yenilgi almıştı.

Daha sonra rahatsızlığı nedeniyle Cocu kariyerine ara verirken, o sezon PSV ligi 59 puanla 4. sırada tamamlamıştı. 2014-2015 sezonunda takımın başına yeniden geçen Cocu, 4 sezonda 3 şampiyonluk yaşamıştı.

Read more!
Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ