Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

ABD'li özel sermaye şirketi Silver Lake, Çinli yatırımcıların hisselerini neredeyse sıfıra indirmesiyle Manchester City'nin ana şirketindeki en büyük ikinci hissedar konumunu pekiştirdi.

Financial Times'in haberine göre, City Football Group (CFG), Silikon Vadisi merkezli şirketin China Media Capital'den (CMC) daha fazla hisse satın aldıktan sonra City Football Group'un yüzde 18'inden fazlasına sahip olduğunu doğruladı.

2008 yılında Manchester City'yi satın alan Birleşik Arap Emirlikleri Prensi Şeyh Mansour bin Zayed Al Nahyan, Abu Dabi merkezli Newton Investment and Development aracılığıyla ana gruptaki hakim hissedar olarak hissesini de artırdı. Manchester City, onun kontrolü altında, Premier Lig'de birçok şampiyonluk yaşadı İngiliz futbolunun önemli temsilcilerinden biri haline geldi.

Bu noktada, Silver Lake'in City Football Group'daki konumunu geliştirmeye yönelik devam eden isteğinin, kurumsal yatırımcıların spor varlıklarını satın alma iştahını gösterdiği söylenebilir.

Bu gelişme, Pekin yönetiminin sermaye kontrollerini sıkılaştırmasından bu yana Çinli yatırımcıların Avrupa futbolundan geri çekilmeleri anlamına da geliyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ