Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan sert açıklamalar - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, beIN SPORTS'ta katıldığı televizyon programında açıklamalar yaptı. Orman'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

        ANTALYASPOR YENİLGİSİ

        "Beşiktaş, Antalyaspor maçında şanssızdı. İçsel eleştirilecek konular da var ama bunlar aile sorunu. Aile içi sorunları kamuoyu önünde paylaşmam.Dün akşam çok güzel bir maç oynandı. Vodafone Park'ta ilk kez mağlup olduk. O da Antalyaspor'a nasipmiş. Kaybetsek de seyir zevki yüksek bir maçtı."

        REKLAM

        ERKEN SEÇİMİN NEDENİ NE?

        "Beşiktaş tarihi açısından önemli işler yaptık. Kendimizi övmek için değil ama dünü rahat unutuyoruz. Bu yönetim kurulu ve arkadaşlarımla Beşiktaş'ın toplam tarihinden fazla yatırım yaptık, oyuncu sattık, 3-4 misli mağaza yaptık, sponsorlar ve gibi gibi... Uzun zamandır bir aradayız biz, Beşiktaş tarihi açısından çok önemli işler yaptık. Benim motivasyonum sıkıntıya girerse Beşiktaş çöker.Belli bir yorgunluk oldu. Türkiye'de önemli bir ekonomik olaylardan geçiyoruz. Ligin daha başında önemli sorunlarla uğraşacağımız bir sezon oluyor. O haklı bu haklı demiyorum. Herkes kendine göre haklıdır, burada haksız olan ben de olabilirim ancak benim işim bu işi yönetmek. İşimizle mücadele etmemiz lazım. İşimizle mücadele etmez, birbirimizle mücadele edersek olmaz. Ben motive etmekte zorlanıyorum. Dışarıdaki laflar, sosyal medyadaki laflar moralleri bozuyor. İnsanlar hakkında kırmak dökmek için dedikodular yapılıyor. Bunlar beni rahatsız etmeye başladı. Birkaç defa bunun düzeltilmesi için yönetici arkadaşlarla da konuştum. Gazetelerde görüyoruz 'Şu gidiyor, bu geliyor. Şu yeni yönetim kurulunda yok bu var' gibi haberler, bunlar külliyen yalan. Çünkü yönetici arkadaşlarla daha görüşmeye başladım, bu hafta başlayacağım"

        AHMET NUR ÇEBİ İLE DEVAM EDECEK Mİ?

        "Hep algı ve sosyal medya üzerinden bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Ahmet abi ile 6,5 seneiçerisinde hiç kavga etmemişimdir. Onu çok severim, o da beni çok sever. Onun kalbinin kırılması beni çok üzer. Ama genel baktığımızda bir motivasyon eksikliğinin bulunduğu hepimizin kabul etmesi gereken bir şey. Benim de motivasyonumun olması lazım, mücadele etme gücümün olması lazım. Vaktimizi işe harcamamız lazım. Beşiktaş'ın buna en çok ihtiyacı olduğu dönem.Kişisel olarak şey yaptıklarım da var mı? Var, maalesef bu işin fıtratında var. "

        "BEŞİKTAŞ'I YIKMANIN EN KOLAY YOLU BENİ YIKMAKTIR"

        "Başkan olamayacağım konusundaki iddialar beni ve yönetimimi yıkmak üzerine. Tüzük değişecek, divandan atılanlar mevzusunu çözeceğiz, yönetim kurulu sayısını da azaltacağız. Beşiktaş’ı yıkmanın en kolay yolu beni ve arkadaşlarımı yıkmaktır."

        "BİR TANE BİLİP KONUŞMAYAN NAMERTTİR!"

        "Yalanları ortaya çıkıyor ama yalancılıktan yine vazgeçmiyorlar. Beşiktaş taraftarı ve genel kurul beni tanır. Bunları çıkartanlara diyorum 16'sında seçim var, hep beraber birleşin aday olun. 100 imza toplayamayacaklar da girmesin, birleşin.Bir tane bilip konuşmayan namerttir, adam değildir. 9.5 milyonluk Mario Gomez sözleşmesini gördüm diyen var. Diyorum ki git savcılığa, suç duyurusunda bulun. Git Wolfsburg'a, Fiorentina'ya. Negredo'yu Galatasaray'ı sıfıra götürmüşler. Beşiktaş'a 2.5'a gelmiş. Oradan bir kişi bulsunlar, sıfır liraya desinler. Bulsunlar varsa bunu, yok. Yalan üzerine konuşmak yakışmaz. Benim 8 sene Demirören'e bir iftiram yoktur.Ben bu kulübe başkan olduğumda 500 tane haciz vardı. Bu dedikoduları yapanlar şerefsizdir. Beşiktaş'ın tüm evrağı halka açıktır."

        "Vida'yı bedavaya almışız, bu işi yapan insanlar ne yapsınlar? Bunun zıttı olan rakiplerimizde bu konuşuluyor mu? Hayır. Çünkü bizi parçalamaya çalışıyorlar. Art niyetli bunlar. Bunlar kim? Beşiktaş'ın içerisindekiler. Eğer bilip de konuşmayan varsa şerefsizdir. Gelsinler kurulda konuşsunlar"

        KARIUS'UN KİRALAMABEDELİNİ AÇIKLADI

        "Beşiktaş bu sene Roco'yu sıfıra aldı. Karius'u 1 milyon Euro'ya iki yıllık kiraladık. Bütün para işlerinde Ahmet Bey vardır. Deniz Atalay'la başladık, dış transferde bir ara Erdal Torunoğulları'yla çalıştım, sonra da Umut Güner'le çalıştım. Başkanlık süresince elimi paraya ve transfere sürmedim. Transferlerde tüm görüşmeleri yöneticiler üzerinden götürdük. İki sebeple yaparım bunu: Bir arka planda olduğum için daha kolay pazarlık yaparım. İki de şeffaflık olsun diye. Sormak isteyen varsa gelsin sorsun, hepsinin belgesi var."

        AHMET BULUT KONUSU

        "BEN GELDİĞİMDE MENAJERLİK ÜCRETLERİ YÜZDE 22'YDİ ŞİMDİ 7"

        "Mario Gomez'de Erdal Torunoğulları oraya gitti. Oyuncuyla anlaşıldı ama Fiorentina çözülmedi. Kim çözdü Fiorentina'yı? Ahmet Bulut'u gönderdim, o çözdü. Ahmet Bulut'un Beşiktaş'a çok önemli katkıları olmuştur. Bu sene Ahmet Bulut'la çalıştık mı? Bir tane oyuncu geldi mi? Ahmet Bulut'a bir kuruş para ödenmiş mi? Alacağı var ama ödeyecek durumum yok, ödemedim.Kazandı, parasını alacak. Henüz almadı, alacak. Ben geldiğimde menajerlik ücretleri yüzde 22'ydi, şimdi yüzde 7. Yüzde 22'yken ortaya çıkmamışlar, bugün 7'ye itiraz ediyorlar."

        "BEŞİKTAŞ SURAT YAPILACAK YER DEĞİLDİ"

        "29 kişilik kadromuz var. 23'e inmesi lazım. 'Git' diyorsun, 'Yardımcı olacağız' Kaldığının ertesi günü de 'Ben niye oynamıyorum' diye başlıyor. Oynamayan oyuncu dedikodu yapmaya başlıyor. Surat yapılıyor, bilmem ne yapılıyor. Beşiktaş surat yapma yeri değildir! Biz futbolcuyu ayakları konuşsun diye alıyoruz, ağzı değil! Ağızları değil, ayakları konuşacak. Gitmesini istediğimiz oyuncular forma giymeyince konuşuyorlar"

        "Taraftara gelelim, dünkü maçta çok üzüldüm. Benim oyuncuma yapılan ıslıklar... Oğuzhan bu takımın kaptanlığını yapmıştır, şampiyonluklarında emeği vardır. Daha üçüncü maç? Nereden çıktı bu kültür? Taraftar taraftarlığını bilecek, taraftarlığını yapacak... Çocukların eline veriyorlar telefonları, babasından harçlık alıyor, milyon Euro'luk transfer için yorumlar yapıyor. Grup kuruyorlar WhatsApp üzerinden, beni ekliyorlar. Ben sizin sınıf arkadaşınız mıyım? Askerlik mi yaptık beraber?"

        "OYUNCULARA ZOR BİR SENE OLACAĞINI SÖYLEDİM"

        "Geçen yıl mayıs ayında kur 3.9 lira. Bugün 7.2 lira. Ondan 6 ay öncesinde de 3 lira. Biz bir oyuncuyla sözleşme yapmışız, 2 milyon euro vermişiz. 6 milyon TL. Oyuncularıma zor bir sene olacağını söyledim.Geçen sene herkesin atladığı bir mevzu var, bunu teknik kadroma ve oyuncularıma da söyledim. Beşiktaş ligi dördüncü bitirdi. Geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde gruptan namağlup birinci çıkan takım, bu sene Faroe Adaları'na gitti. Zor bir süreç yaşıyoruz.Beşiktaş üç ayda bir lisans alan bir kulüp. Oyuncularına borcu yoktur yazısı gönderiyor. Zorluk yaşamıyor muyuz? Yaşıyoruz."

        "BİR TRANSFER DAHA YAPABİLİRİZ"

        "Bir takviye daha yapmak istiyoruz. Forvet de olabilir forvet arkası da olabilir. Beşiktaş'ın şampiyonluk kaybettiği olmuştur ama itibarını kaybettiği olmamıştır. Ben de bu rotada ilerliyorum."

        "Bu sene eksiğimiz forvet arkası olarak görünüyor, Talisca'nın gidişinden dolayı. Ama kadroya her yeni birini eklediğinizde kadroda memnuniyetsizlik yaratıyorsunuz. Oğuzhan ve Tolgay arada bir kendileriyle savaş ediyorlar. İstedikleri gibi oynayamayınca. Kendileriyle savaşmayı bıraktıklarında performansları artacak."

        "DOMAGOJ VIDA'YA 10 MİLYON POUND'LUK TEKLİF GELDİ"

        "Domagoj Vida için bize 10 milyon pound'luk teklif geldi. İçinden yüzde 10 da menajerlik payı istendi. Yeterli bulmadım. Vida da Beşiktaş'ta kalmak istedi."

        "Şenol Güneş bana kadroda fazlalığın olduğunu ve bazı oyuncuların gitmesi gerektiğini söyledi. Çünkü transfer sezonu bitince oyuncuların ağızları konuşmaya başlıyor. Bana gelip 'Biz niye oynamıyoruz?' diyorlar, ben de 'Hocanıza gidin' diyorum."

        ŞENOL GÜNEŞ'LE ARASINDA SORUN VAR MI?

        "Şenol Güneş'in en uzun süre çalıştığı başkan benim. Bizim bir gönül dostluğumuz var. Bu evlilik gibi bir şey. Dönem dönem kavgalarınız olur. Bu demek değildir ki mutsuzsunuz. Arada bir yanlış anlaşılmalar oluyor, arada bir çizgiyi aşmalar oluyor. Olur bunlar. Bazen kırıldığım oluyor mu? Oluyor. Ama yöneticilik çözüm üretme yeridir. Ben buraya hislerimi değil, Beşiktaş'ı yönetmeye geldim"

        "Kimse Beşiktaş'tan büyük değildir. Buna Beşiktaş başkanı da dahildir, oyuncusu da dahildir, yöneticisi de, malzemecisi de... Beşiktaş'a yukarıdan bakan birisi olduğunda geri dönmem."

        GOMEZ'LE SOSA DÖNMEK İSTEDİLER Mİ?

        "Beşiktaş'tan ayrılan oyuncu ayrılma sürecini iyi yönetecek, konuştuğu laflara iyi dikkat edecek. Gomez'i Beşiktaşlılar da çok sevdi ben de çok sevdim. Beşiktaş'tan evvelki Gomez ne haldeydi? Bu bir takım oyunu, bu bir camianın önündeoynamak kolay. Başka kulüpte yapsaydın bu performansı!"

        "TALISCA, TANRI GİBİ DAVRANMAYA BAŞLADI"

        "Talisca bir noktadan sonra tanrı gibi davranmaya başladı. Bana 'Bunun bonservisini al, Çin'e sat' dediler. Ama Benfica'nın payı var, menajerin payı var... Gidin Benfica üzerinden yapın, dedim."

        "2022'DEN SONRA ADAY OLMAYACAĞIM"

        "Beşiktaş başkanlığına 2022'den sonra aday olmayacağım. Şuna da bozulmuyor değilim ama, herkes başladı 2022'deki Beşiktaş dizaynlarına. Ben daha buradayım. 2019'da seçilirsem, Beşiktaş'ın daha iyi yönetilmesini sağlayacak bazı tüzük değişikliklerini genel kurulun önüne getireceğim. Kabul ederler, etmezler. Onların kararı."

        YABANCI KURALIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA!

        "Bu 14 oyuncu Türk futboluna fazla gelmeye başladı. Aşağı doğru bir iniş olması lazım. Yerli oyuncuların TL üzerinden para almasını da konuştuk. Bununla ilgili bir Kulüpler Birliği kararı alabiliriz."

        "Negredo Real Madrid'de oynamış, Manchester City'de oynamış çok kaliteli bir oyuncu. Aboubakar ilk geldiğinde 'Bunu nereden aldınız?' diyorlardı, mart ayı gelince Aboubakar gitmesin kampanyaları başladı. Negredo çok yüksek karakterli bir çocuk. Hepimiz çok seviyoruz. Bir gün gelip de bana bir derdini anlatmadı."

        "Cenk Tosun'u niye sattın, diyenler var. Cenk varken ilk devre 21 puan kaybettik, ikinci yarı 10 puan kaybettik. Şampiyonluğu ligin ilk yarısında kaybettik."

        OYUNCU PROTESTOSU KONUSUNDA NE YAPACAK?

        "Bizim kültürümüzde bu yoktur. Beşiktaş formasını giyen insan bizim gözümüzün nurudur. Oğuzhan bu takımın 2012'den bu yana en önemli oyuncusudur. Başarıların altında büyük payı vardır."

        "TOLGA KENDİSİYLE KAVGA EDİYOR"

        "Ben öyle bir durumda kaldım ki... Kaleci almasam, bir şey olsa bütün iş bize dönmüş olacaktı. Yoksa Tolga Zengin'e hâlâ güvenim var. Tolga da kendisiyle kavga ediyor. Maçın başında bir şey oluyor, takılıyor o noktaya."

        ALİ KOÇ VE MUSTAFA CENGİZ'LE İLGİLİ KONUŞTU

        "Ali Koç'un gelmesiyle Türk futbolunda pozitif bir hava oluştu. En azından artık diyalog kurabiliyoruz. Ben kimsenin düşmanı değilim. Ali Koç da maçını kazanmak istiyor, Mustafa Cengiz de istiyor."

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa