Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere, havadan ve karadan müdahale ediyor.

Read more!

İlçeye bağlı Kumköy yakınlarında saat 16.00 sıralarında ormanda yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayıldı. İhbarla bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

GEMİ TRAFİĞİ TEKRAR ASKIYA ALINDI

Kıyı Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada orman yangını nedeniyle tek yönde askıya alınan Çanakkale Boğazı gemi trafiği, çift yönlü olarak açıldığı belirtildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yaptığı açıklamada, su temini nedeniyle gemi trafiğinin çift yönlü askıya alındığını ifade etti.

BAKAN YUMAKLI: 575 HEKTAR ETKİLENDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de yangınla ilgili şu açıklamada bulundu:

"Herhangi bir can kaybımız yok. 575 hektarlık alan yangından etkilendi. 10 uçak, 7 helikopterle söndürme çalışması devam ediyor. Yangının ilerlemesi durduruldu. Enerjisi azaltıldı. Ancak rüzgar güçlü olduğu için tam olarak kontrol altına alınmış diyemiyoruz.

"ŞU ANA KADAR 2 KÖY BOŞALTILDI"

Bu arada gece Gelibolu'da çıkan yangın da 2 saatte kontrol altına alındı. Boğaz'daki gemi trafiği ise yangın kontrol altına alıncaya kadar askıya alınacak. Şu ana kadar 2 köy boşaltıldı. Yangın kontrol altına alındıktan sonra umuyorum ki vatandaşlarımız evlerine dönecekler. Çanakkale'de sıcaklık mevsim normallerinin 5 derece üzerinde olacak. Bölgede hasat yapacak çiftçilerimizin saat: 11.00'e kadar çalışmalarını yapmaları. Bu saatten sonra izin verilmeyecek. Önümüzdeki 5 gün boyunca böyle olacak.

"UŞAK'TA DA İŞLER İYİYE GİDİYOR"

Dün saat: 18.30'da Uşak'ta da orman yangını çıktığını söylemiştim. Orada da işler iyiye gidiyor yangının kontrol altına alınması bekleniyor. Vatandaşlarımız lütfen belirlenen mesire alanlarında piknik yapsınlar. Bu alanların dışında yasaklı olan ormanlık alanlara girilmemesini, ateş yakılmamasını özellikle rica ediyoruz."

57'NCİ ALAY CONKBAYIRI ŞEHİTLİĞİ VE ANAFARTALAR KÖYÜ BOŞALTILDI

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken, alevlerin ilerlediği istikametteki 57'nci Alay Conkbayırı Şehitliği ve Anafartalar köyü tedbir amaçlı boşaltıldı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ