Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Müzik Can Bonomo'dan 'Dağ' - Magazin haberleri
        • 1

          Rock müziğin başarılı isimlerinden Can Bonomo'nun "Dağ" isimli yeni teklisi yayınlandı. Sözü ve müziği Bonomo'ya ait olan "Dağ"ın düzenlemesi Can Saban imzası taşıyor.

          Kliple ilgili Can Saban, "Zaman, mekan, değişim, satır satır yok olmak gibi kavramları çok da abartmadan anlatmaya çalıştık. Caravaggio’dan esinlendiğimiz ışık tasarımını sevgili görüntü yönetmenimiz Murat Tuncel ile uygulamaya çalıştık." dedi.

        • 2

          Kayıt, mix ve mastering'i Ali Rıza Şahenk tarafından yapılan parçanın kapak görseli, Can Bonomo imzası taşıyor.

          Bonomo'nun yayınladığı yeni şarkısı "Dağ", dün tüm müzik platformlarında yerini aldı.

        • 3

          Pandemi sürecinde müziğe yoğunlaşan pek çok sanatçı, yeni şarkılarını ve albümlerini dinleyicileriyle buluşturmaya devam ediyor. Kendilerini üretmeye adayan müzisyenler, melodilerini sevenlerine sunuyor. İşte sizin için seçtiklerimiz...

        • 4

          DUYGU SOYLU'DAN YENİ ŞARKI

          Duygu Soylu, geçtiğimiz sene yayınlanan ilk albümü "Kara Elmas"taki şarkıların canlı çalındığı ve Kara Elmas (Live) adını taşıyan performans albümüyle tüm dijital platformlarda yayına girmişti.

          Orkestra ekibinde Muzaffer Nezihi Egelioğlu, Nedim Ruacan ve Tolga Bilgin gibi Türkiye'nin önde gelen müzisyenlerinin Soylu'ya eşlik ettiği "Kara Elmas (Live)" albümünün ikinci şarkısı, sözleri ve bestesi Duygu Soylu ile Nedim Ruacan'a ait olan "Oldu Olacak", müzikseverlerle buluştu.

        • 5

          "ARDIÇ"IN YENİ "NEFES"İ

          Geçtiğimiz dönemlerde yayınlamış olduğu "Sonbahar", "Cennetim Olsan", "Ederin Olsun", "Deli Rüzgar", "Kalbim Yaralı" şarkılarıyla adından sıklıkla söz ettiren sanatçı Ardıç, yeni şarkısı "Nefes''i dinleyicilerin beğenisine sundu.

          Sözü ve müziği Kerem Araz'a ait olan "Nefes" adlı şarkının iddialı düzenlemesinde ise başarılı aranjör Barış Engürlü'nün imzası yer alıyor.

        • 6

          "SAHNEDE BAĞIRA BAĞIRA SÖYLEMEK İSTEDİĞİM BİR ŞARKI"

          Rock müziğe farklı bir bakış açısı getirerek gerek vokal tarzı gerekse modern sound'u ile dikkat çeken Egemen Akkol, solo kariyerinin üçüncü teklisi olan "Ölmek İstedim" şarkısını ve klibini yayınladı.

          Edis'in vokalisti olarak dikkat çeken ve ardından solo kariyerinde emin adımlarla ilerleyen Egemen Akkol, yeni projesi ile ilgili duygularını ise şu şekilde ifade etti:

          'Ölmek İstedim', tam olarak benim sahnede bağıra çağıra söylemek ve söyletmek istediğim türde bir şarkı oldu. Kendimi bir şarkıcı ve şarkı yazarı olarak düşündüğümde aklımdaki imgeyle ve kişiyle birebir örtüşen, beni ve yapmak istediğim müziği çok doğru bir şekilde ifade edebilen, tamamen kendim olduğum bir şarkı yarattık. Şarkının yazım aşaması, içinde bulunduğum kötü sayılabilecek bir dönemi atlatmama da yardımcı oldu. Bu nedenle kendi içinde belki çelişkiler de barındıran bir acı çekme ve mutluluk durumu var. Aslında bunu mutluluk olarak ifade etmek ne kadar doğru bilmiyorum, belki de kabulleniş ve bundan bir eğlence çıkartma çabası da olabilir. Şarkıyı yazarken kafamda çaldığı haliyle en son ortaya çıkan hali neredeyse birebir aynı oldu. Sezer Dinç'le birlikte modern bir rock sound'u ortaya çıkardığımızı düşünüyorum. Klipte de, Berke Kapotoğlu ile birlikte şarkının hissiyatını, yalnızlığını, hafif sarkastik ve çatışmalı durumunu yansıtmaya çalıştık.

        • 7

          KLİP ÇEKİMİNDE ASANSÖRDE KALDI

          Sanatçı Dila, yeni teklisi "Ne Yani" ve klibini müzikseverlerle buluşturuyor. Sözü ve müziği Dila'ya, düzenlemesi ise Berk Kirtiş'e ait olan "Ne Yani" adlı şarkının nakarat kısmını bir arkadaşından etkilenerek, dövmecide yazan sanatçı, şarkının klip çekiminde ise ilginç bir olay yaşadı.

          Asansöre monte edilen kamera ile tekli görüntülerinin çekildiği sahnelerin bitiminde mahsur kalan Dila, temassızlığın giderilmesiyle dışarı çıkabildi. Ufak çaplı bir korku yaşayan sanatçı, bu olay sonrası ise gülme krizine girdi.

        • 8

          GÖKALP ERGEN'DEN YENİ ALBÜM

          Gökalp Ergen, albümün ayak seslerini taşıyan "Yoldayım Şu Anda" şarkısının ardından şimdi de 10 şarkılık yeni albümü "Ölülere Masallar"ı piyasaya çıkarıyor. Ergen, söz, müzik ve düzenlemesi kendisine ait olan albümünü, "İyi veya kötü, yaptığımız bütün tercihlerle insan olmakla yüzleşmenin hikayesi bu." sözleriyle anlattı.

        BURÇLAR

        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa