Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa İl Dernekleri Federasyonu (BİLDEF) tarafından bu yıl 5.si düzenlenen "Bursa Anadolu Günleri" başladı.

        Dernek tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre BİLDEF Genel Başkanı Ramazan Alp, Anadolu Turizm ve Tanıtım Günleri açılışında etkinliğin onur konuğunun Hakkari olduğu ilan etti.

        Ramazan Alp, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Anadolu’nun tüm renkleri Bursa’da" temasıyla Anadolu’nun tüm değerlerini Bursa’ya getirerek tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

        Alp, tüm şehirlerin arasındaki kardeşliği pekiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Organizasyonumuz sadece kültürel bir etkinlik olacak. Bu sene Hakkari'nin onur konuğumuz olacağını belirtmek istiyorum. Yıllarca adı terör olaylarıyla anılan bu şehrimizin ilk defa Bursa’da bir etkinliğe katılacak olması son derece önemli. Hakkari’yi, Bursa’da vatandaşlarımıza daha yakından tanıtmak istedik.” değerlendirmesinde bulundu.

        Etkinlikte kurulan 132 stantta 32 kent, kültürel değerlerini, el sanatlarını, yöresel lezzetlerini, müzik ve folklorik zenginliklerini sergileyecek.

        BİLDEF başkan yardımcıları Ali Bozkurt ve Hüseyin Görgülü de basın toplantısında verdikleri bilgilerin ardından tüm vatandaşları kültürlerin bir arada olacağı etkinliğe davet etti.

        Toplantıda ayrıca resmi açılışın 7 Ekim 2022 tarihinde saat 16.00'da yapılacağı ve 9 Ekim 2022 Pazar gününe kadar devam edeceği ifade edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Bursa İlçeleri
        Tüm Bursa Haberleri
         Bursa

        Bursa

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa