Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Brunson davasına bakan savcı değişti

        İzmir'de ABD'li din adamı Andrew Brunson'un soruşturmasını yürüten Savcı Berkant Karakaya'nın görev yeri değiştirildi. Aynı zamanda, TSK'daki FETÖ yapılanması soruşturmasını da yürüten Karakaya'nın Bilişim Suçlar Bürosu’na atandığı öğrenildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nin aktardığına göre; İzmir Adliyesi'nde Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli bazı savcıların görev yerleri değişti. Görev yeri değişen savcılar arasında, FETÖ ve PKK adına suç işlediği iddiası ile hakkında, 35 yılla kadar hapis istenilen ABD'li din adamı Andrew Brunson soruştursamısını yürüten savcı Berkant Karakaya'nın da bulunduğu öğrenildi. Brunson iddianmesi hazırlayan savcı olarak bilinen Karakaya aynı zamanda, TSK'daki FETÖ yapılanması soruşturmasını yürüten savcı olarak tanılıyor. Savcı Berkant Karakaya'nın Bilişim Suçlar Bürosu’na atandığı öğrenildi.

        Yapılan değişikliklerle üniversitelerdeki FETÖ yapılanması soruşturmasını yürüten savcı Ayhan Yılmaz'ın da görev yeri değiştiği öğrenildi. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli olan Yılmaz'ın duruşma savcısı yapıldığı bildirildi. Yine Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli savcılar Maruf Türker ile Okan Kılıç'ın da görev yerleri değiştiği bildirildi. Türker'in duruşma savcısı yapıldığı, Kılıç'ın ise Kaçakçılık Suçları Bürosu'nda görevlendirildiği bildirildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa