Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Meksika Brezilya - Meksika | MAÇ SONUCU MAÇ ÖZETİ - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        2018 DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA! BREZİLYA - MEKSİKA MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

        Rusya'nın ev sahipliği yaptığı FIFA 2018 Dünya Kupası'nda, son 16 turunda Brezilya ile Meksika, Samara Arena'da karşı karşıya geldi.

        İtalyan Gianluca Rocchi'nin yönettiği maç yüksek tempoda oynansa da, ilk 45 dakikada gol sesi çıkmadı.

        Brezilya, karşılaşmanın 51. dakikasında golü buldu. Ceza yayı önünde Neymar'ın şık pasıyla topla buluşan Willian, savunmanın sol taraftan ceza sahası içine girdi. Willian'ın sol taraftan yerden yaptığı ortaya altıpas içinde Neymar dokundu ve top ağlara gitti. Brezilya, bu golle mücadelede 1-0 öne geçti.

        Brezilya, 89. dakikada Firmino'yla skoru 2-0 yaptı ve bu aynı zamanda maçın da sonucu oldu.

        Brezilya çeyrek finale yükselirken, Meksika ise turnuvaya veda etti.

        Meksika'yı 2-0'lık skorla eleyen Brezilya çeyrek finalde, Belçika-Japonya eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

        BREZİLYA: 2 - MEKSİKA: 0

        STAT: Samara Arena

        HAKEMLER: Gianluca Rocchi, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)

        BREZİLYA: Becker, Fagner, Thiago Silva, Miranda, Filipe Luis, Paulinho (Dk. 80 Fernandinho), Casemiro, Willian (Dk. 90+1 Marquinhos), Coutinho (Dk. 86 Firmino), Neymar, Gabriel Jesus

        MEKSİKA: Ochoa, Alvarez (Dk. 55 Jonathan Dos Santos), Ayala, Salcedo, Gallardo, Herrera, Marquez (Dk. 46 Layun), Guardado, Carlos Vela, Lozano, Javier Hernandez (Dk. 60 Raul Jimenez)

        GOLLER: Dk. 51 Neymar, Dk. 88 Firmino (Brezilya)

        SARI KARTLAR: Dk. 38 Alvarez, Dk. 55 Herrera, Dk. 77 Salcedo, Dk. 90+2 Guardado (Meksika), Dk. 43 Filipe Luis, Dk. 59 Casemiro (Brezilya)

        25. dakikada Brezilya gole yaklaştı. Sol kanatta topla buluşan Neymar, ceza sahası içinde şık bir çalımla iki rakibinden kurtuldu. Yıldız oyuncu, sol çaprazda dar açıdan vuruşunu yaparken, kaleci Ochao'nun elinden dönen topu, savunma uzaklaştırdı.

        33. dakikada Jesus, Meksika ceza sahasına girip sol çaprazdan sert bir vuruş yaparken, top kaleci Ochoa'dan döndü.

        Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

        51. dakikada Brezilya öne geçti. Willian, Neymar'dan aldığı şık pasla ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun altıpas içine yerden sert gönderdiği topa arka direkte Neymar kayarak dokundu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0

        63. dakikada Brezilya ikinci golüne yaklaştı. Sol kanatta topu kontrol eden Willian, rakibinden kurtulup ceza sahasına girdi. Willian'ın sert şutunda, kaleci Ochoa parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

        88. dakikada Brezilya farkı 2'ye çıkardı. Fernandinho'nun pasıyla Neymar sol taraftan ceza sahasına girdi. Bu oyuncunun sağ ayağının dışıyla attığı şut, kaleci Ochoa'nın ayağından arka direğe açıldı. Müsait durumdaki Firmino, topu ağlara gönderdi: 2-0

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        68 YILLIK REKABET

        2018 FIFA Dünya Kupası son 16 turunda karşılaşacanBrezilya ile Meksika arasındaki rekabette ilk maç 68 yıl önce oynandı.

        İLK MAÇ 1950'DE

        Brezilya ile Meksika, tarihteki ilk maçlarını Brezilya'nın ev sahipliği yaptığı 1950 FIFA Dünya Kupası'nda oynadı. Brezilya, grup karşılaşmasını 4-0 kazanarak, rekabete farklı bir galibiyetle başladı. Üç maçında 5 puanla grubu lider bitiren Brezilya, o turnuvanın finalinde Uruguay'a 2-1 mağlup olarak evindeki şampiyonada kupayı kazanamamıştı. O turnuva Brezilya'da "Büyük felaket" olarak adlandırılıyor. Meksika ise grubu 3 yenilgi ile puansız olarak tamamlamıştı.

        41. RANDEVU

        İki ekip yarın oynayacakları mücadele ile tarihlerindeki 41. maça çıktı. Geride kalan 40 maçta Brezilya'nın üstünlüğü dikkati çekiyor. Güney Amerika ekibi, geride kalan maçlarda 24 galibiyet aldı, Meksika ise 10 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Taraflar arasındaki 7 maç ise beraberlikle sona erdi. Brezilya'nın attığı 74 gole, Meksika 36 golle karşılık verebildi.

        EN FARKLI SKOR

        Rekabette en farklı galibiyetleri alan taraf da Brezilya oldu. Güney Amerika ekibi, 1954 ve 1992'de oynanan maçlarda sahadan 5-0'lık galibiyetlerle ayrıldı. İsviçre'nin ev sahipliği yaptığı 1954 FIFA Dünya Kupası'nda iki takım grup aşamasında karşılaştı. Brezilya ilk yarısını 4-0 galip tamamladığı mücadeleyi 5-0 kazandı.

        1992'de ABD'de oynanan maçta da aynı senaryo yaşandı. Brezilya, hazırlık mücadelesinde ilk yarıyı 4-0 galip bitirip, maçı 5-0 kazanmayı bildi.

        MEKSİKA 9. MAÇTA KAZANDI

        Meksika, rakibine karşı ilk galibiyetine rekabetin 9. maçında ulaşabildi. İlk 8 maçın 7'inde rakibine yenilen ve tek beraberlik alan Meksika, 1968'de sahasında oynadığı hazırlık maçını 2-1 kazandı. Bu mücadele Meksika'nın Brezilya karşısındaki ilk galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

        BREZİLYA'NIN 6 MAÇLIK GALİBİYET HASRETİ

        Brezilya, Meksika karşısında büyük üstünlüğü bulunmasına karşın Ağustos 1999 ile Temmuz 2004 arasında oynanan 6 maçta galibiyet alamadı. Meksika, bu dönemde oynanan 4'ü resmi 2'si hazırlık maçı olmak üzere 6 karşılaşmada rakibine galibiyet şansı vermedi. Meksika söz konusu mücadelelerde 10 gol atarken kalesinde ise 7 gol gördü.

        SON MAÇ 2015'TE

        İki takım son maçlarını 7 Haziran 2015'te Brezilya'nın Sao Paulo kentinde oynadı. Ev sahibi Brezilya, ilk yarıda bulduğu gollerle hazırlık karşılaşmasını 2-0 kazandı. Brezilya'ya galibiyeti getiren goller Coutinho ve Tardelli'den geldi.

        BREZİLYA

        Dünya Kupası'nda daha önce 5 kez zafere ulaşan Brezilya, bir kez daha turnuvanın en büyük favorilerinden biri olarak göze çarpıyor. Brezilya Milli Takımı'nın öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        FORM GRAFİĞİ

        Teknik direktör Tite yönetimindeki Brezilya, Güney Amerika elemelerini 41 puanla lider olarak tamamlayarak Rusya'ya gitme hakkını kazandı. 18 maç oynadığı elemeleri 12 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 yenilgiyle tamamlayan "Sambacılar", 41 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü. Brezilya gruptaki tek yenilgisini Şili ile deplasmanda oynadığı ilk maçta, 2-0'lık skorla aldı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Brezilya, futbol dünyasına kazandırdığı yıldız isimlerle ön plana çıkıyor. Daha önceki turnuvalarda Pele, Jairzinho, Zico, Garrincha, Ronaldo ve daha birçok yıldız oyuncunun forma giydiği Brezilya, 2018 FIFA Dünya Kupası'nda Neymar, Philippe Coutinho, Roberto Firmino, Casemiro gibi üst düzey oyuncularıyla kupaya uzanmanın hesaplarını yapıyor.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Brezilya, tüm Dünya Kupası organizasyonlarına katılan tek takım unvanına sahip. Daha önce 5 kez Dünya Kupası kaldırma başarısı gösteren Brezilya'nın turnuva geçmişi şöyle:

        1930 - İlk tur

        1934 - İlk tur

        1938 - Üçüncü

        1950 - İkinci

        1954 - Çeyrek final

        1958 - Şampiyon

        1962 - Şampiyon

        1966 - İlk tur

        1970 - Şampiyon

        1974 - Dördüncü

        1978 - Üçüncü

        1982 - İkinci tur

        1986 - Çeyrek final

        1990 - İkinci tur

        1994 - Şampiyon

        1998 - İkinci

        2002 - Şampiyon

        2006 - Çeyrek final

        2010 - Çeyrek final

        2014 - Dördüncü

        MEKSİKA

        Grupta ilk ikiye girmek için çaba harcayacak Meksika Milli Takımı'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, aday kadrosu ve Dünya Kupası geçmişiyle ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        Meksika, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Elemeleri'nde ABD, Kosta Rika, Honduras, Panama, Trinidad ve Tobago ile mücadele etti. 10 maç oynadığı eleme grubunda 6 galibiyet, 3 beraberlikle 21 puan toplayan Meksika, lider olarak Rusya bileti almaya hak kazandı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Antonio Carbajal, Hugo Sanchez, Jorge Campos, Cuauhtemoc Blanco gibi oyuncuların forma giydiği Meksika, Javier Hernandez, Andres Guardado ve Raul Jimenez gibi önemli oyuncularıyla başarı kovalayacak.

        Manchester United ve Bayer Leverkusen gibi Avrupa'nın üst düzey takımlarında forma giydikten sonra kariyerini West Ham United'da devam ettiren 29 yaşındaki Hernandez, attığı 49 golle milli takım tarihinin en skorer futbolcusu unvanını elinde bulunduruyor.

        PSV Eindhoven forması giyen 22 yaşındaki kanat oyuncusu Hirving Lozano, Meksika Milli Takımı'yla ilk Dünya Kupası heyecanını yaşayacak.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Meksika Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 15 kez katıldı. En büyük başarısı çeyrek final olan Meksika'nın Dünya Kupası geçmişi şöyle:

        1930 - İlk tur

        1950 - İlk tur

        1954 - İlk tur

        1958 - İlk tur

        1962 - İlk tur

        1966 - İlk tur

        1970 - Çeyrek final

        1978 - İlk tur

        1986 - Çeyrek final

        1994 - İkinci tur

        1998 - İkinci tur

        2002 - İkinci tur

        2006 - İkinci tur

        2010 - İkinci tur

        2014 - İkinci tur

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa