Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Bankalararası Kart Merkezi'nden (BKM) yapılan açıklamaya göre Türkiye'de dijital bağışın öncülüğünü üstlenen ve bu kültürün yaygınlaşması amacıyla projeler hayata geçiren Türkiye'nin dijital cüzdanıBKMExpress, bugüne kadar 120'den fazla vakıf ve derneğe bağış yapılmasına aracılık etti.

BKMExpress sayesinde birçok kanaldan hızlı ve kolayca sivil toplum kuruluşlarına (STK) ulaşabilen kullanıcılar,BKMExpress mobil uygulaması üzerinden tek bir tuşla, www.bkmexpress.com.tr üzerinden ise karekod aracılığıyla STK'lara bağış yapabiliyor.

BKMExpress ayrıca, STK'ların web sitelerinden de bağış toplanmasına aracılık ediyor. "Yuvarla" özelliği sayesinde iseBKMExpress kullanıcıları, yaptıkları alışverişlerde isterlerse küsuratları yuvarlayarak STK'lara bağışlanmasını sağlıyor. Her yıl sosyal sorumluluk takvimi hazırlayarak STK'ların özel günlerinde yanında olanBKMExpress, son 2 senedir aralık ayında düzenlediği GelenekselBKMExpress Bağış Haftası ile de küçük katkıların büyük farklar yaratabileceğine dikkati çekerek kullanıcılarının yılı iyilikle kapatmalarını sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilenBKMGenel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu,BKMExpress olarak 2015'te hayata geçirdikleri dijital bağış özelliğiyle şubat sonu itibarıyla 120'den fazla sivil toplum kuruluşuna 400 bin işlem adediyle 10 milyon liranın üzerinde bağış yapılmasına aracılık ettiklerini bildirdi.

Amaçlarının dijital bağış kültürünü tanıtmak ve sosyal sorumluluk bilincini kullanıcılarla birlikte artırmak olduğunu belirten Yazıcıoğlu, "Her yıl katlanarak artan rakamlarla birlikte bu bağış miktarına ulaşmak bizim için mutluluk verici. Mutluluğumuz kullanıcılarımızla birlikte büyürken bundan sonraki süreçte dijital bağış kültürü konusunda farkındalık yaratmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ