Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş: 1 - Denizlispor: 0 | MAÇ SONUCU! - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş, Süper Lig'in 11. haftasında Yukatel Denizlispor'u 1-0 yendi. Galibiyeti getiren golü 71. dakikadaGeorges-Kevin N'Koudou kaydetti. Bu sonucun ardındansiyah-beyazlı ekip 18 puana yükseldi. Denizlispor ise 11 puanda kaldı.

        SON 5 HAFTADA 13 PUAN

        Lige kötü başlayan ve ilk 6 maçta bir galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgiyle 5 puan toplayabilen siyah-beyazlı ekip, son 5 haftada ise 4 galibiyet ve bir beraberlikle 13 puanı hanesine yazdırdı.

        GALİBİYET SERİSİ 3 MAÇA ÇIKTI

        Süper Lig'deki son 2 karşılaşmada Galatasaray'a 1-0, Antalyaspor'a 2-1 üstünlük kuran Beşiktaş, Yukatel Denizlispor'u da 1-0 yenerek galibiyet serisini 3 maça çıkardı.

        ÖNEMLİ DAKİKALAR

        16. dakikada ani gelişen Yukatel Denizlispor atağında Barrow'un soldan ortasında Ruiz meşin yuvarlağı ceza sahası dışına uzaklaştırdı. Ceza sahasının birkaç metre gerisinde topla buluşan Sackey'in sert şutunda, meşin yuvarlak üstte dışarı çıktı.

        25. dakikada Rebocho, sol çizgiden topu ceza sahası dışına çıkardı. Elneny'nin uzak mesafeden ayağının dışıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti.

        BEŞİKTAŞ GOLE ÇOK YAKLAŞTI

        28. dakikada Beşiktaş gole yaklaştı. Rebocho'nun pasıyla sol çaprazda topla buluşan Ljajic, ceza alanına girer girmez yerden sert vurdu ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta çıktı.

        30. dakikada Rebocho'nun sol kanattan ortasında, altıpas önünde topla buluşan Diaby bekletmeden şutunu çıkardı. Kaleci Stackhowiak, tek hamlede topu kontrol etti.

        32. dakikada Rodallega'nın ceza sahası sağ çaprazından sert şutunda, meşin yuvarlak Karius'ta kaldı.

        REKLAM

        KARİUS'TAN HARİKA KURTARIŞ

        35. dakikada Rodallega'nın ceza sahası sol çaprazından kullandığı serbest vuruşta kaleci Karius, güzel bir kurtarışla topun ağlarla buluşmasını engelledi.

        44. dakikada Hutchinson'dan seken topu kontrol ederek ceza alanına soldan giren Burak Yılmaz'ın yerden sert şutunu kaleci ayaklarıyla çıkardı. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

        İlk yarı golsüz tamamlandı.

        52. dakikadaki Yukatel Denizlispor atağında ceza sahası sol çaprazında topu önüne alan Barrow'un şutunda, Gökhan Gönül'den seken meşin yuvarlak az farkla kornere gitti.

        58. dakikada orta sahanın sağından aldığı topu rakip ceza sahasına kadar süren Ljajic'in çaprazdan sert şutunda, kaleci Stackhowiak meşin yuvarlağı çeldi. Ardından savunma topu uzaklaştırdı.

        61. dakikada Beşiktaş'ta ilk oyuncu değişikliği gerçekleşti. Caner Erkin kenara gelirken, yerine Georges-Kevin N'Koudou oyuna dahil oldu.

        KIRMIZI İSYANI

        66. dakikada Yukatel Denizlispor'da Isaac Sackey rakibi Abdoulay Diaby'ye arkadan yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart ile cezalandırıldı. Pozisyonda kırmızı kart bekleyen Beşiktaşlı futbolcular, hakem Özgür Yankaya'ya yoğun tepki gösterdi.

        N'KOUDOU SAHNEDE!

        70. dakikada Beşiktaş öne geçti. Ljajic'in pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan N'Koudou, rakibini çalımladıktan sonra düzgün bir şutla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

        83. dakikada Yukatel Denizlispor tehlikeli geldi. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşu sonrasında yapılan orta Mustafa Yumlu'dan sekerek arka direğe açıldı. Gökhan Gönül araya girerek meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

        87. dakikada Burak Yılmaz'ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta kaleci Stackhowiak topu son anda kornere çeldi.90+3. dakikada Recep Niyaz'ın soldan ortasına Rodallega'nın kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı.

        SÜPER LİG PUAN DURUMU

        Stat: Vodafone Park

        Hakemler: Özgür Yankaya, Mehmet Metin, Mehmet Kısal

        Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Ruiz, Vida, Rebocho, Elneny, Hutchinson, Caner Erkin (Dk. 61 N'Koudou), Diaby (Dk. 87 Oğuzhan Özyakup), Ljajic (Dk. 75 Boyd), Burak Yılmaz

        Yukatel Denizlispor: Stackhowiak, Lopes, Sapunaru, Mustafa Yumlu, Bergdich, Murawski, Olcay Şahan, Sackey (Dk. 79 Mbamba), Aissati (Dk. 63 Sacko), Barrow (Dk. 72 Recep Niyaz), Rodallega

        Gol: Dk. 70 N'Koudou (Beşiktaş)

        Sarı kartlar: Dk. 18 Caner Erkin, Dk. 83 Gökhan Gönül (Beşiktaş), Dk. 18 Barrow, Dk. 66 Sackey (Yukatel Denizlispor)

        REKLAM

        EVİNDE 16 MAÇTIR YENİLMİYOR

        Beşiktaş, Süper Lig'de sahasındaki son 17 maçta mağlubiyet yaşamadı. Vodafone Park'ta son olarak geçen sezonun 12. haftasında Sivasspor'a yenilen siyah-beyazlı ekip, bu mağlubiyetin ardından evindeki 17 karşılaşmada 12 galibiyet ve 5 beraberlikle 41 puan topladı. Beşiktaş, bu seride toplam 33 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü.

        Öte yandan, evindeki son 33 lig maçında da rakip fileleri havalandıran siyah-beyazlı ekip, bu bakımdan tarihinin en uzun serisine imza attı. Beşiktaş, en son 2017-2018 sezonunda Akhisarspor ile 0-0 berabere kaldığı karşılaşmada fileleri havalandıramamıştı.

        MAÇTAN NOTLAR

        8 DEĞİŞİKLİK

        Siyah-beyazlı takım, Braga'ya 3-1 mağlup olduğu maça göre Yukatel Denizlispor karşısına büyük ölçüde değişen bir kadroya çıktı.UEFA Avrupa Ligi'nde ilk 11'de görev alan Loris Karius, Domagoj Vida ve Caner Erkin, lig mücadelesinde de yerini korudu. Braga mücadelesinde ilk 11'de forma giyen Enzo Roco, Güven Yalçın, Oğuzhan Özyakup, Tyler Boyd, Necip Uysal, Jeremain Lens ve Kartal Kayra Yılmaz, Yukatel Denizlispor maçında yedek soyundu.

        REKLAM

        Avrupa'daki son maçta ilk 11'de şans bulan Umut Nayir ise kadroda yer almadı.

        Teknik direktör Abdullah Avcı'nın Braga maçı için kadroya almayarak dinlendirdiği Burak Yılmaz, Atiba Hutchinson, Gökhan Gönül, Victor Ruiz ve Abdoulay Diaby, lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Braga maçında sonradan oyuna giren Muhammed Elneny ve Pedro Rebocho da Yukatel Denizlispor mücadelesinde ilk 11'deki yerlerini aldı. Avrupa maçında yedekler arasında yer alan Adem Ljajic de ilk 11'de şans buldu.

        Sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyemeyen Georges-Kevin N'Koudou ise yedekler arasında yer aldı. Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Dorukhan Toköz ile Douglas Pereira Dos Santos, kadroda bulunmadı.

        BÜYÜK ÖNDER ATATÜRK ANILDI

        Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 81. yılı dolayısıyla iki takım oyuncuları ısınmaya Atatürk'ün resminin yer aldığı tişörtlerle çıktı. Stat hoparlörlerinden de Atatürk'ün sevdiği şarkılar çalındı. Siyah-beyazlı oyuncular seremoni öncesi sahaya "Atamızı minnetle anıyoruz" yazılı pankartla çıktı.

        REKLAM

        STAT DOLMADI

        Son 4 haftada 10 puan toplayarak üst sıralara tırmanan Beşiktaş'ın Yukatel Denizlispor ile yaptığı maçta Vodafone Park dolmadı. Tribünlerde yer yer boşluklar gözlenirken karşılaşmayı 30 bine yakın seyirci izledi. Karşılaşmayı siyah-beyazlı takımın eski futbolcusu Marcelo Guedes'in ailesi de izledi.

        MAÇTA ÖZEL MİSAFİRLER

        Kore Savaşı ile Kıbrıs Barış Harekatı gazileri de Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi'nin öncülüğünde siyah-beyazlı kulübün davetlisi olarak karşılaşmayı izledi. Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen Beşiktaş taraftarı astsubay Fatih Mehmethan’ın eşi Gamze Mehmethan ile babası Kenan Aslan da Beşiktaş'ın konuğu olarak Vodafone Park tribününde yer aldı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa