Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor 2018 Dünya Kupası Panama Belçika - Panama MAÇ SONUCU Dünya Kupası maçları saat kaçta hangi kanalda? - 2018 Dünya Kupası Haberleri
        DÜNYA KUPASI HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... BELÇİKA - PANAMA MAÇININDAKİKA DAKİKA ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

        FIFA 2018 Dünya Kupası G Grubu maçında Belçika ile Panama, Sochi'de karşı karşıya geldi.

        Maça hızlı başlayan Belçika, 6. dakikada Carrasco ve 7. dakikada Mertens'le Panama kalesini yokladı.

        38. dakikada Eden Hazard, ceza alanı sağ çaprazında sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak kaleci Jaime Penedo direk dibinde topu kornere çeldi.

        İkinci yarı golle başladı...

        Mertens'in sağ kanattan yaptığı ortayı, Panama savunmasında Torres kafayla uzaklaştırmaya çalıştı. Fidel Escobar ile Eden Hazard'ın hava topu mücadelesinde top bir kez daha Dries Mertens'e geldi. Yıldız futbolcu, sağ çaprazdan top yere inmeden vuruşunu yaparak kaleci Jaime Penedo'nun üzerinden topu ağlarla buluşturdu.

        55. dakikada Panama beraberlik golüne çok yaklaştı. Barcenas'nın pasıyla savunmanın arkasına sarkan Murillo, kaleci Courtois ile karşı karşıya kaldı. Michael Murillo, sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ancak Belçikalı kaleci açıyı kapatarak gole izin vermedi.

        Belçika, 69. dakikada skoru 2-0 yaptı. Hazard'ın pasıyla topla buluşan De Bruyne'un ayağının dışıyla yaptığı ortaya yükselen Lukaku meşin yuvarlağı ağlara yolladı.

        Belçika 75. dakikada farkı üçe çıkardı. Ani gelişen atakta Witsel'in pasıyla topla buluşan Hazard, ceza sahasına hareketlenen Lukaku'yu gördü. Ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Lukaku, meşin yuvarlağı kalecinin üzerinden ağlara gönderdi. Belçika bu golle maçta 3-0 öne geçti.

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Belçika mücadeleden 3-0 galip ayrıldı.

        PANAMA'NIN İKİNCİ MAÇI İNGİLTERE'YLE

        Panama, gruptaki rakipleri ile daha önce hazırlık maçı da dahil olmak üzere hiç karşı karşıya gelmedi. Panama, ikinci maçını 24 Haziran'da Nizhny Novgorod'da İngiltere ve üçüncü mücadelesini ise 28 Haziran'da Tunus ile yapacak.

        BELÇİKA 13. DÜNYA KUPASI'NDA

        Dünya sıralamasında 3. basamakta yer alanBelçika, 13. kez Dünya Kupası'nda boy gösterecek.

        Turnuva tarihindeki en büyük başarısı yarı final olanBelçika, Dünya Kupası'nda bugüne kadar 42 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 15 galibiyet, 9 beraberlik ve 18 yenilgi alanBelçika, 55 gol attı, kalesinde ise 66 gol gördü.

        Belçika'nın, Dünya Kupası tarihindeki en golcü oyuncusu 1998 ile 2002'deki turnuvalarda forma giyen ve 5 gol atan Marc Wilmots.

        PANAMA 55. SIRADA

        Tarihi bir başarı elde ederek Dünya Kupası'na ilk kez katılanPanama, dünya sıralamasında 55. basamakta bulunuyor. 2014'te milli takımın başına getirilen 62 yaşındaki Kolombiyalı Hernan Dario Gomez yönetimindekiPanama, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler elemelerine 4. turdan başladı.

        Jamaika, Kosta Rika, Haiti'nin bulunduğu B Grubu'nda yer alanPanama, 6 karşılaşma sonunda 3 galibiyet ve bir beraberlik alarak 10 puanla grubu ikinci bitirdi ve 5. tura yükseldi.

        Panama, altı takımın bir grupta mücadele ettiği 5. turda, Meksika, Kosta Rika, Honduras, ABD ve Trinidad-Tobago ile yarıştı. 10 maçtan üçer galibiyet, mağlubiyet ve 4 beraberlikle ayrılanPanama, 13 puan toplayarak grubunu 3'üncü tamamladı ve tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

        2018 DÜNYA KUPASI GRUPLARI VE PUAN DURUMU 2018 DÜNYA KUPASI FİKSTÜRÜ

        > BELÇİKA

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Belçika Milli Takımı, kupada ilk şampiyonluğuna uzanmak istiyor.

        İngiltere, Tunus ve Panama ile G Grubu'nda yer alan Belçika'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları, Dünya Kupası geçmişi ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        İspanyol teknik adam Roberto Martinez'in 2016'dan beri başında olduğu Belçika, Avrupa elemelerinde Yunanistan, Bosna Hersek, Estonya, Kıbrıs Rum Kesimi ve Cebelitarık'ın yer aldığı H Grubu'nda mücadele etti.

        10 maç sonunda 9 galibiyet ve bir beraberlikle 28 puan toplayan Belçika, 43 gol atarken yalnızca 6 gol yediği grubu lider bitirerek adını 13. kez Dünya Kupası finallerine yazdırdı.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Daha önceki turnuvalarda Jan Ceulemans, Eric Gerets, Jean-Marie Pfaff ve Enzo Scifo'nun öne çıktığı Belçika'nın kadrosundaki futbolcuların çoğu Avrupa'nın en büyük liglerinde top koşturuyor.

        Elemelerde gösterdiği performans göz önünde bulundurulursa turnuvanın gizli favorilerinden biri olduğu söylenebilecek Belçika'nın savunması, Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen ve Jan Vertonghen'e emanet.

        Orta sahasında Mousa Dembele, Marouane Fellaini, Axel Witsel, Kevin De Bruyne gibi dinamik oyuncuların bulunduğu Belçika'nın forvet oyuncuları ise Avrupa'nın yıldız isimleri Eden Hazard, Romelu Lukaku, Michy Batshuayi ve Dries Mertens.

        Belçika'nın Dünya Kupası kadrosunda yer alan önemli isimlerinden biri de kaleci Thibaut Courtois.

        DÜNYA KUPASI GEÇMİŞİ

        Belçika Milli Takımı, Dünya Kupası'na daha önce 12 kez katıldı.

        1930, 1934 ve 1938'de yapılan ilk 3 organizasyonda ilk turdan öteye gidemeyen Belçika, İspanya 1982'de 2. tura, bir sonraki turnuva Meksika 1986'da ise kupa tarihindeki en iyi derecesi yarı finale yükseldi.

        Belçika futbolunun "altın jenerasyonu" olarak kabul edilen kadrosunda, Ceulemans, Gerets, Pfaff ve turnuvanın en iyi genç oyuncusu seçilen Scifo'yu barındıran takım, finalde Almanya'yı mağlup ederek kupayı kaldıran Maradonalı Arjantin'e 2-0 yenildi. Üçüncülük maçında da Fransa'ya kaybeden Belçika, Meksika 1986'yı dördüncü tamamladı.

        Katıldığı son turnuvada (2014) çeyrek finalde elenen Belçika, Dünya kupalarında 42 maç yaptı. Bu maçlardan 15'ini kazandı, 18'sinden mağlubiyetle ayrıldı, 9 maçta da berabere kaldı. Belçika, Dünya Kupası tarihi boyunca 55 gol attı, kalesinde ise 66 gol gördü.

        Belçika'nın organizasyon geçmişi şöyle:

        1930 - İlk tur

        1934 - İlk tur

        1938 - İlk tur

        1954 - İlk tur

        1970 - İlk tur

        1982 - 2. tur

        1986 - Dördüncü

        1990 - 2. tur

        1994 - 2. tur

        1998 - İlk tur

        2002 - 2. tur

        2014 - Çeyrek final

        > PANAMA

        Rusya'nın ev sahipliği yapacağı 21. FIFA Dünya Kupası'nda mücadele edecek Panama Milli Takımı, turnuvaya ilk kez katılıyor.

        İngiltere, Tunus ve Belçika ile G Grubu'nda yer alan Panama'nın kupaya katılma mücadelesi, öne çıkan oyuncuları ve kadrosuyla ilgili ayrıntılar şöyle:

        KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ

        2014 yılında milli takımın başına getirilen 62 yaşındaki Kolombiyalı Hernan Dario Gomez yönetimindeki Panama, Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler elemelerine 4. turdan başladı.

        Jamaika, Kosta Rika, Haiti'nin bulunduğu B Grubu'nda yer alan Panama, 6 karşılaşma sonunda 3 galibiyet ve bir beraberlik alarak 10 puanla grubu ikinci bitirdi ve 5. tura yükseldi.

        Panama, altı takımın bir grupta mücadele ettiği 5. turda, Meksika, Kosta Rika, Honduras, ABD ve Trinidad-Tobago ile yarıştı. 10 maçtan üçer galibiyet ve mağlubiyetle ayrılan Panama, 13 puan toplayarak grubunu 3'üncü tamamladı ve tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nın yolunu tuttu.

        ÖNE ÇIKAN OYUNCULARI

        Tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele edecek Panama'nın kalesinde Romanya'nın Dinamo Bükreş takımında forma giyen Jamie Penedo bulunuyor.ABD Major Lig'de forma giyen 6 futbolcusu bulunan Panama'da Gent'te oynayan Jose Luis Rodriguez, Deportivo La Coruna forması giyen İsmael Diaz ve 37 yaşındaki forvet Blas Perez dikkati çekiyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa