Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Son dakika haberler: Başkent Elektrik’ten kesinti açıklaması! Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evde elektrikler kesik miydi?
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Sabancı Grubu'na ait olan Başkent Elektrik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evin elektriğinin kesik olup olmadığı ile ilgili tartışmaların ardından yazılı açıklama yaptı. Şirketten yapılan açıklamada şöyle denildi:

        "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun 23 Nisan 2022 tarihinde ziyaret ettiği ve 4 aydır elektrik enerjisinin borcundan dolayı kesilmiş olduğu belirtilen abonemizin durumu hakkında bir açıklama yapılması gereği oluşmuştur.

        Öncelikle belirtmek isteriz ki, Başkent EDAŞ olarak düzenlemeye ve denetlemeye tabi olan bir sektörde faaliyet göstermekteyiz. Bu nedenle elektrik piyasası mevzuat hükümlerinin dışında bir uygulamaya gitmemiz söz konusu değildir.

        REKLAM

        Ancak, bu konuda gerek bizzat abonemizin kendisinin yaptığı açıklamalar, gerekse kamu kurumlarının talebi üzerine şirketimiz tarafından 24.04.2022 tarihinde yapılan saha tespitine ve kayıtlarımızda yapılan incelemeye göre; 23.04.2022 tarihinde, ilgili tesisatın borcundan veya herhangi bir nedenden dolayı elektrik enerjisinin şirketimizce kesilmiş olmadığı, söz konusu tesisatın 31 Mart 2022 tarihinde elektrik enerjisinin borçtan dolayı kesildiği, borcun ödenmesini takiben 5 Nisan 2022 tarihinde elektrik enerjisinin bağlandığı tespit edilmiştir.

        5 Nisan 2022 tarihinden bu yana söz konusu tesisatta şirketimizce herhangi bir nedenle enerji kesme işlemi yapılmamıştır."

        BAKAN DÖNMEZ: IŞIKLARI NEDEN AÇMADINIZ?

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?" ifadelerini kullanmıştı.

        Bakan Dönmez’in bu açıklamasına "Bu yazdığın yalansa istifa edecek misin" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, daha sonra yayınladığı bir tweet'te “Saraya çağrımdır! Karanlıktaki yoksulların elektriğini ziyaretimle açacaksanız; Allah’a yemin olsun ki hepsini ziyaret ederim… Ödeyin yoksulun faturalarını utanmazlar!” ifadelerini kullanarak ziyaret ettiği ailenin videolu mesajını yayınladı.

         Kılıçdaroğlu: Bir hafta elektriksiz kalacağız
        Kılıçdaroğlu: Bir hafta elektriksiz kalacağız Haberi Görüntüle

        Elektrik zamlarının geri alınması çağrısının ardından kendi faturasını ödemeyeceğini açıklayan CHP liderinin evinin elektriği geçen hafta içinde Sabancı Grubu'na ait olan Başkent Elektrik tarafından kesilmişti. Kılıçdaroğlu, karanlık evinde eşi Selvi Hanım ile bir video çekerek "Eylemim karanlıktaki aileler için. Eşimle bir hafta karanlıkta kalacağız" ifadelerini kullanmıştı.

        BAKAN DÖNMEZ: KILIÇDAROĞLU'NUN ZİYARET ETTİĞİ EVDE ELEKTRİĞİN KESİK OLMADIĞI İSPAT EDİLDİ

        Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evde 23 Nisan'da elektriğin kesik olmadığının ispat edildiğini bildirdi.

        Dönmez, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği evde elektriğin 4 aydır kesik olduğu iddiasının doğru olmadığını kaydetti.

        Paylaşımında söz konusu abonenin elektrik tüketime ilişkin bilgilere yer veren Dönmez, şu ifadeleri kullandı:

        "Sayın Kılıçdaroğlu, anlaşılan o ki elektrik sayaçlarının artık akıllı olduğu, abonenin tüketim miktarı ve kesinti bilgilerini tarih-saat olarak hafızasında saklamakta olduğunu bilmiyorsunuz. Zira bunları bilseydiniz o iddialarda bulunamazdınız. İspat istemiştiniz, işte ispatı. O gün dağıtım şirketi herhangi bir kesme-açma işlemi yapmadığına göre, ziyaret saatlerinizde elektriği kim kesti, kim açtı? Gerçeğe aykırı iddialarınızdan dolayı mahcup oldunuz mu? Kamuoyundan özür dileyecek misiniz? O gün sadece sizin ziyaret saatlerinizi de kapsayan 18.18 ile 21.31 arasında elektrik tüketimi yoktur. Ziyaretinizin ardından 21.31'den itibaren elektrik kullanımına devam edilmiştir. Söz konusu abonenin sayacından alınan verilere göre, abonenin enerjisi 4 aydır kesik değildir, geçmiş tarihlerde günlük elektrik tüketimi mevcut olduğu gibi ziyaret ettiğiniz 23 Nisan Cumartesi günü de elektrik tüketimi mevcuttur."

        Öte yandan, Bakanlığın Twitter hesabından paylaşılan açıklamada da akıllı sayaçların, elektrik tüketim ve kesinti bilgilerini hafızasında muhafaza ettiği anımsatıldı.

        Açıklamada, söz konusu abonenin sayacına ait tüketim bilgilerinin Bakanlığın talebi üzerine ilgili dağıtım şirketi tarafından tespit edilerek kayıt altına alındığı ifade edildi.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa