Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

İstanbul'un ilk, Türkiye'nin dördüncü şehir hastanesi Başakşehir Şehir Hastanesinin inşaatı hızla yükseliyor. 2020 yılının ortalarında hizmete açılması planlanan hastanenin, yüzde 40'lık bölümü tamamlandı.

AA'nın haberine göre; Kayabaşı Mahallesi'nde bir milyon metrekare alan üzerine kurulan, 6 bloktan oluşan hastane inşaatında gelinen son durum havadan görüntülendi. Görüntüye, kaba inşaatında oldukça ilerleme katedilen hastanenin tamamlanması için işçilerin hummalı çalışması yansıdı.

Tamamlandığında 10 bin kişiye "ekmek kapısı" olması planlanan hastanenin temeli, 2 bin 40 sismik izolatörle donatıldı. Rönesans Sağlık Yatırım ile Japon Sojitz şirketi ortaklığıyla inşa edilen sağlık tesisinde, genel hastane ile birlikte 8 farklı alanda hastane bulunacak. Genel Hastane 469, Kadın Doğum Hastanesi 359, Psikiyatri Hastanesi 128, Çocuk Hastanesi 521, Kalp ve Damar Hastanesi 327, Ortopedi ve Nöroloji Hastanesi 311, Onkoloji Hastanesi 367 ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 200 yatak kapasiteli olacak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ