Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güncel Balkanlardan gelen öğrenciler Edirne'de kamp yapacak | Son dakika haberleri
        • 5

          YTB Başkanı Abdullah Eren de kurum olarak bir amaçlarının da Balkanlar'daki gençlerin aralarındaki iş birliğini geliştirmek olduğunu kaydetti. Eren, "Edirne de bu anlamda çok önemli bir görevi yapıyor. Henüz düzenlenen bu yaz kampımızda 11 ülkeden gelen 400 gencimiz ortaokul lise seviyesinde birbirlerini tanıyacaklar. Beş gün boyunca burada eğitimler alacaklar. Sportif faaliyetlere katılacaklar ve Türkiye'nin Balkanlar'daki tüm soydaş topluluklara uzatmış olduğu bu iş birliği elini de onlar bu yaşlarında görmüş olacaklar. Dolayısıyla tarihi ve kültürel bağlarımızı güçlendirmek için de çok önemli bir adım atmış olacağız" ifadelerini kullandı.

        • 6

          AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da Balkanlar'ın Türkiye'nin gönül coğrafyası olduğunu söyledi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler ise Balkanların, coğrafi olarak da kültürel olarak da beşeri olarak da bir bütün olduğunu belirtti.

        • 7

          TÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Hatipler'in de konuşma yaptığı programda daha sonra Türkiye ve Moldova'dan halk oyunları ekipleri dans gösterisi sergiledi.

        • 8

          Program sonunda Edirne Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan "Eski Cami'den Yansımalar" konulu temalı sergi gezildi.

        • 9

          Edirne'de başlayan 2'nci Öğrenci Yaz Kampında öğrencilere yönelik 26-31 Ağustos tarihleri arasında Keşan ile Çanakkale gezileri, çeşitli sportif faaliyetler ve şehir gezileri düzenlenecek.

        • 10
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa