Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Balat çetesi çöktüğü yerler için kiralık ilanı vermiş - Haberler
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Beşiktaş’ta Ruby adlı eğlence mekanı önünde 4 ay önce yaşanan dehşet görüntülerinde yer alan grupla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

        Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre ilk olay 8 Eylül Perşembe gecesi 01.30 sıralarında yaşandı. Ortaköy'deki ünlü eğlence mekanına gelen Mesut B., Recep Ç. ve İnci Cennet E. özel güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı.

        ÇOK KONUŞULAN GÖRÜNTÜLER

        Çıkan tartışmada içeri alınmayan kişiler arasında yer alan Mesut B., güvenlik görevlilerinden birine kafa attı. Bunun üzerine yaklaşık 10 kişi olan takım elbiseli güvenlikçiler kafa atan kişiyle birlikte yanındaki arkadaşı ile kadını yere yatırıp tekme ve yumruklarla darp etti. Çok konuşulan bu dehşet görüntülerin ardından, aynı mekan aynı gece silahlı saldırıya uğradı. Çıkan çatışmada 4 kişi yaralandı. Yaşanan bu olaylarla ilgili 5 kişi tutuklandı.

        REKLAM

        BALAT ÇETESİ ÇIKTI

        Tüm bu olaylar yaşanırken Organize Şube Müdürlüğü ekipleri bambaşka bir çalışma yapıyordu. Bu çalışma, gece kulübünde yaşanan dehşet görüntülerinde yer alan Mesut B. ile ilgiliydi. Mesut B., Balat semtinde gayrimüslim kişilere ait iş, ev ve arsalara yasa dışı el koyan “Balat çetesi”nin lideriydi. Gece kulübünde yaşanan olayda yanında olan Recep Ç. de yardımcısıydı.

        BİR AY SONRA OPERASYON YAPILDI

        Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Balat çetesine operasyon düzenlendi. Mesut B. ve çetesi düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Soruşturmanın ardından Mesut B. ile önemli adamları tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yardımcısı Recep Ç. ise yakalanamadı. Şüphelinin aranmasına devam ediliyor.

        REKLAM
        Beşiktaş’ta eğlence mekanı önünde çıkan kavga görüntülere böyle yansımıştı
        Beşiktaş’ta eğlence mekanı önünde çıkan kavga görüntülere böyle yansımıştı

        EL KOYDUKLARINA KİRALIK İLAN VERMİŞLER

        Balat çetesiyle ilgili yeni detaylar da ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada, çetenin Balat semtinde yasa dışı el koydukları bazı işyerlerini kiralık olarak ilan verdikleri belirlendi. 28 Eylül’de verdikleri ilanda “Fatih Balat'ta deniz manzaralı otoparklı cafe” 16 bin lira kira istediler. Verilen ilan operasyondan sonra kaldırıldı.

        SAHİPLERİNE GERİ VERİLECEK

        Alınan mağdur ifadeleri ve polisin yaptığı çalışmanın ardından, çetenin el koyduğu iş, ev ve arsalar mal sahiplerine geri verilecek. Savcılık tarafından sürdürülen bu çalışma bittiğinde mal sahipleri yerlerine kavuşacak.

        REKLAM
        Beşiktaş’ta eğlence mekanı önünde çıkan kavga görüntülere böyle yansımıştı
        Beşiktaş’ta eğlence mekanı önünde çıkan kavga görüntülere böyle yansımıştı

        AYNI YERDE CİNAYET İŞLENMİŞTİ

        Gece kulübünde yaşanan o kavgaların ardından bir saldırı daha düzenlenmişti. Düzenlenen saldırıda güvenlik görevlisi Yasin Keskin öldürülmüştü. Polis yaptığı çalışmalarda olayın tetikçisi olduğu tespit edilen Ahmet E.’yi yakalamıştı. Ahmet E.’nin “Daltonlar” çetesinin tetikçilerinden birisi olduğu belirlenmişti. Bu olayında diğer saldırılarla bağlantısı olduğu düşünülüyor.

        ÖNERİLEN VİDEO
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa