Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Bakanlar Kurulu'na kanun ve KHK'lerde yapılacak düzenlemelerle ilgili yetki veren Yetki Kanun Tasarısı, TBMM'de kabul edilerek kanunlaştı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Yetki Kanunu kapsamında en az 521 kanunda değişiklik yapılacağını açıkladı.

Bakanlar Kuruluna verilen KHK çıkarma yetkisi, 24 Haziran seçimi sonucunda cumhurbaşkanının ant içerek göreve başladığı tarihe kadar geçerli olacak.

Kanun ile Bakanlar Kurulu'na şu konularda KHK çıkarma yetkisi veriliyor:

  • Kamu kurum ve kuruluşlarının kuruluş, teşkilat, görev ve yetkilerinin düzenlenmesi,
  • Kanunlar ve KHK'lerde yer alan tüzük, Bakanlar Kurulu, İcra Vekilleri Heyeti, İcra Vekilleri Heyeti Kararı, Bakanlar Kurulu Kararı, Bakanlar Kurulu Yönetmeliği, Hükümet, Başbakan, Başvekil, Başbakanlık, Başvekalet, sıkıyönetim, nizamname, kanun tasarısı gibi bazı ibarelerin değiştirilmesi, yürürlükten kaldırılması veya bu çerçevede kanunlar ve KHK'lerde yer alan ilgili hükümlerin yeniden düzenlenmesi,
  • Mevcut bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların bağlılık ve ilgilerinin yeniden belirlenmesi,
  • Uygulama imkanı kalmayan kanun ve KHK'lerin yürürlükten kaldırılması,
  • Kanun ve KHK'lerde yer alan bakanlıkların, kamu kurum ve kuruluşlarının kurulması, kaldırılması, görevleri, yetkileri, personeli ve teşkilat yapısı ile merkez ve taşra teşkilatlarının kurulması, üst kademe kamu yöneticilerinin atanmaları ile görevlerine son verilmesine ilişkin usul ve esasların düzenlenmesinin sağlanması, cumhurbaşkanının yürütme yetkisine ilişkin hususlara dair hükümlerin düzenlenmesi ile bu bent kapsamındaki ilgili hükümlerin değiştirilmesi veya yürürlükten kaldırılması.

TBMM'de yasalaşan kanun ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "anayasaya, hukuk devletine ve kurallara uygun olduğunu, herhangi aykırılık bulunmadığını" söyledi.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ