Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan arasındaki barış anlaşması müzakereleri, Almatı’da 1991 yılında eski Sovyetler Birliği ülkelerinden oluşan Bağımsız Devletler Topluluğuna (BDT) üye ülkeler arasındaki sınırların belirlenmesine ilişkin ilkelerin onaylandığı Alma-Ata Deklarasyonu’nun imzalandığı Dostluk Evi binasında gerçekleşti.

Görüşmeye ev sahipliği yapan Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Nurtleu, açılışta yaptığı konuşmada, ülkesinin eski başkenti Almatı’da yakın geçmişte BDT ülkelerinin geleceği için önemli kararlar alındığını anımsattı.

Nurtleu, bunun bir örneğinin de eski Sovyet cumhuriyetlerinin liderleri tarafından Almatı’da imzalanan Alma-Ata Deklarasyonu olduğuna dikkati çekerek, “Bu bağlamda Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev’in, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki bugünkü müzakerelerin Almatı’da yapılması yönünde teklifte bulunması son derece semboliktir.” dedi.

"MÜZAKERELERİN ÇOK FAYDALI OLACAĞINA İNANIYORUM"

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, ülkesiyle Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi sürecine ilişkin düzenli toplantıların, barış anlaşmasının hazırlanma sürecinin önemli bir unsuru olduğunu kaydetti.

En son iki ay önce Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya geldiklerini hatırlatan Bayramov, “Son görüşmeden bu yana taraflar barış anlaşması taslağı üzerinde görüş alışverişinde bulundu ve tarafların müzakere sürecinin belirli yönlerine ilişkin tutumlarını yansıtan bazı belgeler de teati edildi.” diye konuştu.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ