Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Bazı otomobiller, markaların gelecek vizyonuna ışık tutar. Bu modellerde kullanılan tasarımlar ve özellikler, o markanın ileride tanıtacağı modelleri için de ipuçları verir.

İşte Alman otomobil üreticisi Audi'nin Q6 e-tron modeli yukarıdaki satırlarda bahsini ettiğimiz otomobillerden biri.

Volkswagen Grubu'nun Premium Platform Elektrik (PPE) ile yollara çıkan ilk seri üretim modeli olan Q6 e-tron, gerek iç ve dış tasarımı, gerekse de teknolojik özellikleri ile Audi'nin yeni çağını temsil ediyor. Aynı zaman da ismi ile de markanın yeni dönemini vurguluyor.

Öyle ki, Audi'de artık tek rakamlar içten yanmalı motora sahip modelleri, çift rakamlar ise elektrikli modelleri temsil ediyor.

Q6 e-tron ile geçtiğimiz günlerde İspanya'nın Bilbao kentindeki gerçekleşen Avrupa lansmanında tanıştık.

Bilbao çevresinde yaklaşık 200 kilometre kadar kullanma fırsatı bulduğumuz Q6 e-tron, Audi'nin geçmişi ile geleceğini buluşturan bir otomobil olmuş. Şimdi gelin Alman üreticinin orta boy elektrikli SUV modeli Q6 e-tron'a yakından bakalım.

MARKANIN EN YÜKSEK ELEKTRİKLİ MENZİLİ

Toplam 100 kWsa (94,9 kWsa net) brüt kapasiteye sahip yeni lityum iyon bataryalar ile donatılan Q6 e-tron, 4 tekerlekten çekiş sistemi 'quattro' ile birlikte 625 kilometreye kadar menzil sağlıyor.

Bu rakam her ne kadar WLTP verisi olsa da, otoyol sürüşleri gibi performanslı kullanımlar da bile tek şarj ile 500 kilometre menzilin hayal olmadığını belirtmek gerek. Hatta, mevcut Audi ürün gamındaki en yüksek elektrik menzilini sağlayan otomobilin Q6 e-tron olduğunu da belirtelim.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ