Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 'Atatürk'ün yönetmeni Atatürk'ün huzurunda - Magazin Haberleri

        Disney Plus'ın yayınlamaktan vazgeçtiği 'Atatürk' filminin yönetmeni Mehmet Ada Öztekin, Anıtkabir’i ziyaret etti. Öztekin duygularını Anıtkabir özel defterine aktardı: Ata’m! Yalnız kendi dönemine değil, senden sonraki dönemlere, nesillere hatta dünyanın önemli liderlerine ilham veren bir kahraman ve lider olarak biliyoruz ki; bundan sonra da seni anlayanlara, vatan sevgisinin anlamını bilen, bağımsızlığın önemini kavrayanlara ışık olmaya devam edeceksin. Bizim de kurduğun Cumhuriyet’i ve ilkelerini savunma irademiz, büyük adını yaşatma azmimiz bitmeyecektir; emanetin emin ellerdedir. Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe hiç durmadan yürüyeceğimizi bir kez daha yineliyor, huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Nice 100 yıllara, aziz ruhun şad olsun.

        REKLAM

        Mehmet Ada Öztekin, daha sonra şunları söyledi: Bizlere armağan ettiği Cumhuriyet’imizin 100'üncü yılında, O’nu tüm dünyaya anlatacağımız uluslararası nitelikte bir filmle Ata’mızın huzurunda olduğum için çok gururlu ve mutluyum; o kadar ki kalbim duracak sandım. Biz bir film yaptık ve yalnızca dönemine değil, kendisinden sonraki dönemlere, nesillere, hatta dünyaya ilham olabilmiş bir kahramanı anlatmak istedik. Biz bir film yaptık ve yetim kalmış bir çocuğu Türk milletinin babası yapan ateşi anlatmak istedik. Çünkü inandık ki; Mustafa Kemal Atatürk’ü daha iyi anlamak, bu vatana hizmet etmenin, kurduğu Cumhuriyet’in ve ilkelerinin savunmasında en güçlü silahımız olacaktır.

        REKLAM

        Hazırlıkları 1,5 yıl, çekimleri 4 ay süren Lanistar yapımı 'Atatürk', biri 3 Kasım, diğeri 5 Ocak'ta olmak üzere iki bölüm halinde sinemada gösterime çıkarılacak.

        'Atatürk'te Kim Kimdir?

        • Atatürk... Aras Bulut İynemli

        • Zübeyde Hanım... Songül Öden

        • Ali Rıza Efendi... Mehmet Günsür

        • Enver Paşa... Sarp Akkaya

        • Madame Corinne... Esra Bilgiç

        ÖNERİLEN VİDEO

        BURÇLAR

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa