Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Adana'da asfalt dökülen tarihi köprü ile ilgili gerçek ortaya çıktı

        Adana'nınSarıçam ilçesine bağlı Kürkçüler Mahallesi'nde bulunan, Osmanlı Dönemi'ne ait tarihiSöğütlüdere Köprüsü'nünüzerine asfalt, kemerlerine ise beton dökülmesiyle ilgili Büyükşehir Belediyesi'nceinceleme başlatıldı.

        Asfalt vebetonun, köprü 'kültür varlığı' olarak tescil edilmeden, 10 yıl önce döküldüğü ortaya çıktı. Ağır tonajlı taşıtların geçişi sırasında hasar görmesin, diye geçen yıl tarihi köprünün yanına belediye tarafındanbetonarme köprü inşa edildiği bildirildi.

        Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği ve Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Koruma ve Uygulama Denetim Şube Müdürlüğü (KUDEB) görevlileri, tarihi Söğütlüdere Köprüsü'nün üzerine asfalt ve kemerlerine beton dökülmesine ilişkin haberlerin basında yer alması üzerine harekete geçti. Yerinde yapılan araştırma ve incelemeler sonucuSarıçam'a bağlı Kürkçüler Mahallesi Dağcı mevkisindeki17,5 metre uzunluğunda ve 6,35 metre genişliğinde olaniki kemerli köprünün üzerine asfalt, kemerlerine ise beton dökülmesi işleminin 10 yıl önce yapıldığı belirlendi.

        REKLAM

        Tarihi dokuya zarar veren çalışmanın, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca 2008 yılında köprü'kültür varlığı' olarak tescil edilmedenönce yapıldığı ortaya çıktı.

        AĞIR TONAJLI TAŞITLAR İÇİN YENİ KÖPRÜ

        Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'nca geçen yılSöğütlüdere Köprüsü'nün yanına, ağır tonajlı taşıtların geçişinden zarar görmemesi için gerekli izinler alındıktan sonra betonarme köprü yapıldığı bildirildi. Tarım bölgesi olan yörede kamyon ve benzeri ağır tonajlı taşıtların geçişinin, yeni yapılan betonarme köprüden sağlandığı belirtildi.

        KUDEB yetkilileri, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol ağında olan Söğütlüdere Köprüsü'nüntaşıt geçişine kapatılarak, korunmasına yönelik çalışma başlatıldığını, aslına uygun restorasyona dair kararın ilgili kurumlar arasındaki yazışmalarla ortaya çıkacağını duyurdu.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa