Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Aralık ayı sanayi üretim verileri açıklandı! Bakan Albayrak'tan flaş yorum - Haberler - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2019 Aralık Sanayi Üretim Endeksi'ni açıkladı. Buna göre sanayi üretimi aralıkta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde8.6 yükseldi.Bu, 2018 Şubat ayından (yüzde 9.5) bu yana yaşanan en hızlı yükseliş oldu. Ayrıca yüzde 6.5-7'lik beklenti de aşıldı.

        BAKAN ALBAYRAK'TAN AÇIKLAMA

        Rekor düzeyde artan sanayi üretiminin ardından Bakan Albayrak sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Albayrak, yazılı açıklamasında, "Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi 2019 yılı dördüncü çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5.8 arttı. Bir önceki çeyreğe göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sanayi üretimi ise yüzde 1,5 arttı. Katma değerli üretime, ihracata ve istihdama dayalı büyüme için attığımız adımlar meyvelerini veriyor. Aralık ayı sanayi üretimindeki yıllık yüzde 8,6’lık artış bu büyüme trendinin başladığını gösteriyor. Reel sektörümüzü desteklemeye ve ekonomiye güveni artırmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı

        Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2019 yılı Aralık ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 9.8, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 9.1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0.3 arttı.

        AYLIK ARTIŞ YÜZDE 1.9

        Sanayi üretimi aylık yüzde 1.9 arttı.Aralık ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 4.1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1.9 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 0.8 yükseldi.

        Sanayi üretim verisi büyümenin öncü verisi olarak kabul ediliyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa